«Καταγγέλλουμε το νέο έγκλημα που συντελείται το τελευταίο διάστημα σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος του Ισραήλ, εκφράζοντας παράλληλα και την αλληλεγγύη μας στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού» δήλωσε ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής του ΚΚΕ, μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας- Παλαιστίνης, για τις τελευταίες εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Άλλοθι

«Η νέα ισραηλινή επιθετικότητα, που ενθαρρύνεται απ’ τις ΗΠΑ και την ΕΕ, προστίθεται στην κατοχή, τον αποκλεισμό και τους ισραηλινούς εποικισμούς που βιώνουν οι Παλαιστίνιοι εδώ και χρόνια. Οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν μεγάλες ευθύνες, γιατί συστηματικά ακολούθησαν πολιτική αναβάθμισης της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ, δίνοντας άλλοθι στα εγκλήματα σε βάρος των Παλαιστινίων» πρόσθεσε και υπογράμμισε καταλήγοντας στη δήλωσή του:

«Να σταματήσει τώρα το έγκλημα κατά του παλαιστινιακού λαού! Να προχωρήσει άμεσα η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από την Ελλάδα, αξιοποιώντας την ομόφωνη απόφαση της Βουλής του 2015. Ζητάμε να συγκληθεί άμεσα η Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας Ελλάδας-Παλαιστίνης, για να καταδικάσει το νέο έγκλημα».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr