Το ελεύθερο να βγουν από το σπίτι τους έχουν στο εξής οι κάτοικοι της Λα Πάλμα.

Οι αρχές είχαν επιβάλλει lockdown για να τους προστατέψουν από το νέφος καπνού εξαιτίας του ηφαιστείου που έχει προκαλέσει καταστροφές σε αυτό το νησί των Καναρίων.

Ένα ποτάμι λάβας από το ηφαίστειο Κιούμπρε Βιέχα «κατάπιε» χτες ένα εργοστάσιο τσιμέντου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σύννεφα καπνού και οι αρχές να ζητήσουν από τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Πάνω από 10 οι σεισμικές δονήσεις

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έδωσαν οδηγίες στους κατοίκους του Ελ Πάσο και του Λος Λιάνος δε Αριδάνε να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους, να κλείσουν τα παράθυρα και να θέσουν εκτός λειτουργίας τα κλιματιστικά μηχανήματα για να μην εισπνεύσουν τις τοξικές αναθυμιάσεις από το φλεγόμενο εργοστάσιο.

Σήμερα ανακοίνωσαν ότι το σύννεφο καπνού έχει διαλυθεί και η ποιότητα του αέρα έχει βελτιωθεί, άρα οι περίπου 3.ο00 κάτοικοι μπορούσαν να βγουν από την καραντίνα.

Τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 18 σεισμικές δονήσεις, με την ισχυρότερη εξ αυτών να φθάνει τους 3,8 βαθμούς, σύμφωνα με το Ισπανικό Εθνικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.

«Η λάβα από την έκρηξη που ξεκίνησε στις 19 Σεπτεμβρίου έχει καταστρέψει συνολική περιοχή περίπου 6.000 στρεμμάτων», δήλωσε ο Μιγκέλ Ανχελ Μορκουέντε, τεχνικός διευθυντής του σχεδίου αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων λόγω ηφαιστειακής δραστηριότητας στα Κανάρια.

Σε τρεις εβδομάδες, έχουν καταστραφεί 1.186 κτίρια, σύμφωνα με το Ηφαιστειακό Ινστιτούτο των Κανάριων Νήσων. Περίπου 6.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στη Λα Πάλμα, των περίπου 83.000 κατοίκων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr