Για εκκωφαντική σιωπή τόσο του Αλέξη Τσίπρα όσο και του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις αποκαλύψεις που έκανε ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου η γραμματέας του κ. Καλογρίτσα κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Όπως λέει η Πειραιώς, η γραμματέας του κυρίου Καλογρίτσα «κατέθεσε ενόρκως, με ονοματεπώνυμο και χωρίς κουκούλα, ο ότι ‘’έφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα για τον ΣΥΡΙΖΑ’’».

Ο κ. Τσίπρας, τονίζει η Πειραιώς, έχει τρεις επιλογές:

α) Να αποπειραθεί να δικαιολογηθεί, σαν άλλος Τσουκάτος, ότι το έκανε «για το το καλό του κόμματος».

β) Να σιωπήσει, παραδεχόμενος ότι κατά σύστημα λάμβανε «μαύρο χρήμα», από διάφορες πηγές, στα πλαίσια του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς.

γ) Να διαψεύσει τη μάρτυρα και να στραφεί νομικά εναντίον της για να λάμψει η αλήθεια.

Η κατάθεση στο ειδικό δικαστήριο

Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας είχε συμμετάσχει στο διαγωνισμό για την απόκτηση μίας από τις τηλεοπτικές άδειες, το 2016.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε στο ειδικό δικαστήριο η Ευθαλία Διαμαντή, γραμματέας του κ. Καλογρίτσα, υπήρξε κίνηση χρηματικών ποσών προς το κόμμα ως ενίσχυση για την ίδρυση καναλιού.

Μετά την κατάθεση, σε δήλωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε σε διαδρομές «μαύρου» χρήματος και τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας χρωστάει σαφείς απαντήσεις στον ελληνικό λαό.

«Γνώριζε ο κ. Τσίπρας τις δραστηριότητες του κ. Παππά, του στενότερου και παλιότερου συνεργάτη του; Γιατι εξακολουθεί να τον στηρίζει και να τον καλύπτει πολιτικά; Πόσες σακούλες και με τι ποσά κατέληξαν στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ;» ήταν τα ερωτήματα που έθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πηγή: in.gr