Την επίθεση που δέχτηκε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, σε εστιατόριο στα Εξάρχεια, καταδικάζουν πολιτικοί και κόμματα, ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Βαρουφάκη, ο οποίος βρίσκεται στον Ευαγγελισμό, καθώς υπέστη κάταγμα στη μύτη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, με δήλωσή του καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση στον γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

«Στην δημοκρατία μας δεν χωρούν τραμπουκισμοί και δεν είναι ανεκτή οποιαδήποτε μορφή βίας. Η ελληνική αστυνομία θα κάνει ό,τι απαιτείται, προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη», υπογραμμίζει ο κ. Οικονόμου.

Δένδιας: «Οι δράστες να εντιπισθούν και να λογοδοτήσουν»

Τον αποτροπιασμό του για την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη εκφράζει και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Όπως σημειώνει σε ανάρτησή του, «η επίθεση στον επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, προκαλεί τον αποτροπιασμό όλων μας. Η καταδίκη της είναι αυτονόητη, όπως και η ευχή για ταχεία ανάρρωση.

»Οι δράστες πρέπει να εντοπισθούν και να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη».

Πλεύρης: «Στη Δημοκρατία δεν έχουν θέση οι τραμπούκοι»

Την «απερίφραστη και κατηγορηματική» καταδίκη του για την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη, εκφράζει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Όπως τονίζει σε ανάρτησή του, «στη Δημοκρατία δεν έχουν θέση οι τραμπούκοι».

ΣΥΡΙΖΑ: «Αυτές οι πρακτικές στρέφονται κατά κάθε είδους Δημοκρατίας»

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την τραμπούκικη επίθεση που δέχτηκε απόψε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάννης Βαρουφάκης. Αυτού του είδους οι πρακτικές στρέφονται κατά κάθε είδους Δημοκρατίας», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Η Κουμουνδούρου υπογραμμίζει ότι «κανένας δεν έχει το δικαίωμα να ορίζει με τον νόμο της βίας πού θα κυκλοφορεί οποιοσδήποτε πολίτης».

Και προσθέτει: «Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι αρχές θα ερευνήσουν και θα εξιχνιάσουν άμεσα αυτή την άθλια ενέργεια.

»Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον Γιάννη Βαρουφάκη».

Ζαχαριάδης: «Πράξη φασιστική»

Ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, με ανάρτησή του, χαρακτηρίζει ως «πράξη φασιστική» τον ξυλοδαρμό του Γιάνη Βαρουφάκη.

Και προσθέτει πως «ο ξυλοδαρμός κάθε πολιτικού ή πολίτη για τις απόψεις του είναι πράξη φασιστική».

Μάντζος: «Ο εκφασισμός της δημόσιας ζωής δεν θα περάσει»

«Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση εναντίον του Γιάνη Βαρουφάκη», τονίζει στη δική του ανάρτηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος.

Μάλιστα, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Μάντζος, «η βία – ιδίως εκείνη που υποκρίνεται ότι έχει ‘πολιτικό’ περιεχόμενο – προσβάλει τον πυρήνα της δημοκρατίας μας».

Και καταλήγει πως «ο εκφασισμός της δημόσιας ζωής – από όπου κι αν προέρχεται – δεν θα περάσει».

Πηγή: in.gr