«Αυτό το πρόγραμμα είναι μια μεγάλη διαπραγματευτική επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης και μάλιστα είναι και υπέρβαση, σε ευρωπαϊκό επίπεδο», ανέφερε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση που εξελίσσεται στη Βουλή για το Σχέδιο Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0».

«Το Πρόγραμμα δεν θα μας λύσει όλα τα προβλήματα. Αλλά είναι ένα τεράστιο βήμα, στη σωστή κατεύθυνση, που μας ενθαρρύνει να διεκδικήσουμε πιο δυναμικά ένα καλύτερο μέλλον», είπε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και αναφέρθηκε σε σημεία του προγράμματος, που χρήζουν βελτιώσεων και απαιτούν τολμηρότερες αλλαγές.

Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Κύρτσος επεσήμανε ότι απουσιάζουν από το σχέδιο πρόνοιες για τα χρηματοπιστωτικά με αναπτυξιακή λογική, για το ιδιωτικό χρέος, για τη 2η ευκαιρία, ώστε να διευκολύνεται η επιστροφή στον επαγγελματικό στίβο, για τα funds, για bad Bang, για τα επιτόκια που είναι υψηλά για τους μικρομεσαίους, για τις χρεώσεις.

Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι η Ελλάδα πρέπει «να βγει μπροστά, με ένα πράσινο ομόλογο, της τάξης των 5 δισ.».

Ο Γιώργος Κύρτσος είπε ότι πρέπει να υπάρξει ένα όριο, ένα πλαφόν για την ελαστική εργασία. «Και επί ΣΥΡΙΖΑ, η ελαστική εργασία ήταν πάνω από 50% στο σύνολο των νέων θέσεων εργασίας. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, γιατί θα καταρρεύσουν τα ασφαλιστικά ταμεία. Κάπως πρέπει συνεπώς να συνεννοηθούμε. Ναι στην ευελιξία για να είμαστε ανταγωνιστικοί, αλλά όχι στην κοινωνική κατάρρευση», είπε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr