Τα συγχαρητήριά τους προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη απηύθυναν ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ.

Ειδικότερα ο κ. Σολτς μίλησε για την περαιτέρω εμβάθυνση των πολύ «καλών διμερών» σχέσεων αλλά και την προοπτική συνέχισης της συνεργασίας Βερολίνου και Αθήνας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της καγκελαρίας ο κ. Σολτς ανέφερε:

«Αγαπητέ κ. πρωθυπουργέ,

Σας συγχαίρω θερμά για την ορκωμοσία σας ως πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Προσβλέπω στην περαιτέρω εμβάθυνση των πολύ καλών σχέσεων μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας και στη συνέχιση της συνεργασίας μαζί σας ως εταίροι στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία στα γεμάτα ευθύνη καθήκοντα που έχετε μπροστά σας.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Όλαφ Σολτς

Το μήνυμα του Ρίσι Σούνακ

Ο Ρίσι Σούνακ συνεχάρη και αυτός τον Έλληνα πρωθυπουργό, τονίζοντας παράλληλα πως Ηνωμένο Βασίλειο και Ελλάδα θα συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού για τις μεγάλες διεθνείς προκλήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ έχει ως εξής: «Θα ήθελα να δώσω τα συγχαρητήριά μου στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκλογική του επιτυχία και να εκφράσω τις καλύτερες ευχές μου για τη μελλοντική του θητεία. Ανυπομονώ να συνεργαστώ στενά μαζί του για την ενίσχυση της μακροχρόνιας σχέσης Ηνωμένου Βασιλείου Ελλάδας» τονίζει ο βρετανός πρωθυπουργός.

Παράλληλα, ο Ρίσι Σούνακ επισημαίνει πως οι δύο χώρες έχουν «μια στενή και ιστορική σχέση, βασισμένη σε κοινές αξίες», αλλά και «μια δέσμευση», όπως σημειώνει, «να προσφέρουν ένα μέλλον ευημερίας στους λαούς μας».

Καταλήγοντας λέει πως «για να λύσουμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ήπειρός μας. Από τη διασφάλιση της σταθερής υποστήριξης για την Ουκρανία μέχρι τον τερματισμό της επικίνδυνης και παράνομης μετανάστευσης»

Πηγή: in.gr