Κάτι από διακοπές, κάτι από την επόμενη – μετεκλογική – μέρα είχε η χαλαρή συζήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους δημοσιογράφους στο καθιερωμένο ραντεβού μια ημέρα πριν από τις εκλογές. Στην ίδια ταράτσα της Αθήνας όπου είχε γίνει και η συνάντηση του Μαΐου (για να μην χαλάσει το γούρι προφανώς), ευδιάθετος ο Μητσοτάκης προσπάθησε να αφήσει εκτός την πολιτική συζήτηση. Οπως και την προεξόφληση του εκλογικού αποτελέσματος.

Οι αναφορές όμως για τη… Δευτέρα μετά τις κάλπες δεν έλειψαν. «Όλοι στο ροτέισον» είπε, κλείνοντας κάθε παράθυρο στην παραμονή κάποιου στελέχους στο πόστο της προηγούμενης τετραετίας. «Οι θέσεις είναι πεπερασμένες, οι φιλοδοξίες είναι ατέλειωτες» σημείωσε.

Εξάλλου στο μυαλό του, εφόσον η ΝΔ αναδειχθεί αυτοδύναμη στις κάλπες είναι ένα κυβερνητικό σχήμα όπου «θα είναι απολύτως γνωστό ποιος πάει που και ποιες αρμοδιότητες έχει». Κατά τον ίδιο, δεν απαιτείται ευέλικτο σχήμα, εφόσον είναι ξεκάθαρες οι αρμοδιότητες.

Σε κάθε περίπτωση αναμένονται γρήγορες διαδικασίες – υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν ανατροπές στην κάλπη. Κοινώς, την Τρίτη αναμένεται να ορκιστεί το νέο κυβερνητικό σχήμα, ώστε την Τετάρτη να συγκληθεί το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο και την Πέμπτη ο πρωθυπουργός να αναχωρήσει για Βρυξέλλες – ένα ευρωπαϊκό συμβούλιο με βαριά ατζέντα.

Ο Μητσοτάκης δεν εμφανίστηκε βέβαιος για το ποσά κόμματα θα βρίσκονται στην επόμενη Βουλή. «Δεν ξέρουμε αν θα είναι επτακομματική η επόμενη Βουλή. Μπορεί να είναι μέσα από πέντε μέχρι οκτώ κόμμα» είπε, εκτιμώντας ότι δεν είναι σίγουρο ότι εκείνοι που στις δημοσκοπήσεις στηρίζουν μικρότερα κόμματα (Σπαρτιάτες κλπ) θα φτάσουν μέχρι και την κάλπη.

Στα πιο…. χαλαρά ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι οι θερινές διακοπές του θα περιλαμβάνουν όπως πάντα «Ελλάδα» – την Τήνο και την Κρήτη. Επίσης θα συνεχίσει την παρουσία του στο Τικ Τοκ – «το πρωτογενές υλικό είναι δικό μου, δεν είναι αλγόριθμος» σημείωσε.

Η μέρα του Μητσοτάκη περιλαμβάνει «κάποια άσκηση το απόγευμα, μόλις πέσει ο ήλιος» και φαγητό οικογενειακώς. Καθ ‘οδόν προς την αθηναϊκή ταράτσα ο Μητσοτάκης έμαθε και για την πρόκριση της Μαρίας Σάκκαρη – όπως σχολίασε χαμογελώντας άλλωστε η… ενημέρωση για το τένις είναι άμεση .

Πηγή: in.gr