Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, είχε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Λευκωσία, αμέσως μετά την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της ΕΕ για το Μεταναστευτικό, από τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν και τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή, παρουσία του κ. Αναστασιάδη και μελών του υπουργικού συμβουλίου.

Το «παρών» στην υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας έδωσε διαδικτυακά και η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Ίλβα Γιόχανσον.

Τρεις άξονες

Το Μνημόνιο προνοεί δράσεις σε τρεις βασικούς άξονες. Ο πρώτος αφορά τα σημεία εκκίνησης και προέλευσης αυτών των μεταναστευτικών ροών, ο δεύτερος την ενίσχυση των δομών υποδοχής και διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο τρίτος την επιστροφή των ροών αυτών στις χώρες προέλευσης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση, με τον πρόεδρο της Κύπρου, ο κ. Σχοινάς ανέφερε, σύμφωνα με το ΑΠΕ: «Είχα μία πολύ ωραία κουβέντα με τον Πρόεδρο για την ευρύτερη κατάσταση στην περιοχή. Ο Πρόεδρος είναι από τους πιο έμπειρους ηγέτες στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, δεν χρειάζεται να τον ενημερώσω για πολλά, γιατί ξέρει πολλά, και φεύγω πολύ ικανοποιημένος και από τη μεγάλη ιστορική τελετή που είχαμε σήμερα με το Μνημόνιο, αλλά και από τη συνάντηση με τον Πρόεδρο, συναντήσεις που είναι πάντα πολύ πολύ ενδιαφέρουσες».

Πηγή: in.gr