Εντός της ημέρας πρόκειται να εκλεγεί Πρόεδρος στο ΔΗΣΥ, ενώ οι υποψήφιοι είναι η Αννίτα Δημητρίου και ο Δημήτρης Δημητρίου.  Έκτακτη Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση για την ανάδειξη νέου/ας προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού πραγματοποιείται σήμερα, με δικαίωμα ψήφου για όλα τα μέλη του Κόμματος που είχαν εγγραφεί μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου 2022, βάσει του καταστατικού.

Περίπου 50.000 μέλη του ΔΗΣΥ προσέρχονται σήμερα στις κάλπες για να εκλέξουν την ή τον νέο Πρόεδρο του κόμματος μετά τη σχετική απόφαση που πήρε ο απερχόμενος Πρόεδρος, Αβέρωφ Νεοφύτου, στη βάση του καταστατικού και ενέκρινε το διευρυμένο Πολιτικό Γραφείο στις 13 Φεβρουαρίου για την ανάδειξη νέας ηγεσίας. Είχε επίσης αποφασιστεί όπως πραγματοποιηθεί παγκύπριο συνέδριο για τον απολογισμό και την αποτίμηση της ηγεσίας του κόμματος το Σάββατο 6 Μαΐου και παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση για όλη την υπόλοιπη ηγεσία, τις θέσεις του Αναπληρωτή Πρόεδρου, τους τρεις Αντιπροέδρους και τα 25 αιρετά μέλη του Πολιτικού Γραφείου, την Κυριακή 7 Μαΐου.

Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου

Δικαίωμα ψήφου έχουν συνολικά 50.660 άτομα που εγγράφηκαν μέλη του ΔΗΣΥ μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου 2022, βάσει του καταστατικού. Η ψηφοφορία αρχίζει στις 9 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 6 το απόγευμα, χωρίς διακοπή σε 79 εκλογικά κέντρα σε Κύπρο και εξωτερικό (Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λονδίνο).

Η κάλπη στο Λονδίνο θα κλείσει στις 4μμ (τοπική ώρα) Στη Λευκωσία θα λειτουργήσουν 28 εκλογικά κέντρα, στη Λάρνακα και την ελεύθερη Αμμόχωστο 22, στη Λεμεσό 18 και στην Πάφο 8 εκλογικά κέντρα. Στο εξωτερικό λειτουργούν 3 εκλογικά κέντρα σε Λονδίνο, Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.

Ο ΔΗΣΥ έχει ανακοινώσει ότι για την ψηφοφορία είναι απαραίτητη η επίδειξη ταυτότητας ή εκλογικού βιβλιαρίου ή άδειας οδηγού και η συνδρομή €10 για το έτος 2023 Η καταμέτρηση των ψήφων θα γίνεται στα κατά τόπους εκλογικά κέντρα και το εκλογικό αποτέλεσμα αναμένεται να ανακοινωθεί μεταξύ 7.30 και 8 απόψε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Αβέρωφ Νεοφύτου και Χάρης Γεωργιάδης που είχαν ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους για τη θέση του Προέδρου του ΔΗΣΥ απέσυραν το ενδιαφέρον την ημέρα της υποβολής των υποψηφιοτήτων, 21 Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: in.gr