Για τα όσα αντίκρισαν από την πύρινη λαίλαπα στη Βαρυμπόμπη, μίλησαν ο βοηθός διευθυντής της κυπριακής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δημήτρης Κατσίφλης και ο επικεφαλής της ομάδας Πολιτικής Αμυνας της Κύπρου Χρυσήλιος Χρυσηλίου.

«Δεν περιγράφονται»

Ο κ. Κατσίφλης ανέφερε αρχικά ότι με την άφιξή τους στην Ελλάδα επιχείρησαν στις περιοχές Βαρυμπόμπης και Θρακομακεδόνες. «Οι ζημιές ήταν αρκετές που δεν περιγράφονται. Πολύ μεγάλο το κακό που τους βρήκε» είπε.

Πρόσθεσε ότι επιχείρησαν μαζί με το προσωπικό του πυροσβεστικού σώματος της Ελλάδος. «Το Ολυμπιακό χωριό κινδύνευσε άμεσα», πρόσθεσε.

Δήλωσε ότι μετά επιχείρησαν κοντά στην Κηφισιά καθώς υπήρχε μεγάλη αναζωπύρωση.

Καταληκτικά, σημείωσε ότι η φωτιά στο σημείο που βρίσκεται η κυπριακή αποστολή βρίσκεται σε ύφεση και η αλλαγή της τοποθεσίας τους θα κριθεί ανάλογα με την εξέλιξη των πυρκαγιών σε Εύβοια και Ηλεία.

«Θλιβερές εικόνες»

Από την πλευρά του, ο κύριος Χρυσηλίου ανέφερε ότι αντίκρισαν εικόνες ολοκληρωτικής καταστροφής. «Θλιβερές εικόνες που ραγίζουν καρδιές» τόνισε.

Συμπλήρωσε ότι είναι απίστευτη η καταστροφή: «Εμένα προσωπικά μου έχουν θυμίσει εικόνες από το Μάτι».

Ο κύριος Χρυσηλίου ανέφερε ότι αρχικά η κυπριακή αποστολή μεταφέρθηκε στο ρέμα της Χελιδονούς. «Αυτό που αντικρίσαμε ήταν μια μαύρη εικόνα από καμένα σπίτια, αυτοκίνητα και δάση».

Πρόσθεσε ότι είναι μια καταστροφή που στενοχωρεί και λυπεί όλη την κυπριακή αποστολή.

Νερό και τρόφιμα

Επισήμανε ότι οι ντόπιοι τους υποδέχθηκαν πολύ θερμά: «Ηρθαμε να τους βοηθήσουμε και αυτοί μας προμηθεύουν συνεχώς με νερό και τρόφιμα. Μας έδωσαν θάρρος, ικανοποίηση και περηφάνια γιατί αναγνωρίζουν το έργο μας. Μακάρι να ήμασταν περισσότεροι».

Η κυπριακή αποστολή αποτελείται από 40 άτομα (20 της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και 20 της Πολιτικής Αμυνας).

Πηγή: sigmalive.com

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr