Δύο άτομα ευθύνονται για τον εμπρησμό στη μάνδρα οικοδομικών υλικών, καθώς και στην παρακείμενη επιχείρηση με τα αυτοκίνητα, στο Γιόφυρο Ηρακλείου, τα ξημερώματα της Κυριακής, τα οποία έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Αντρας και γυναίκα

Πρόκειται για 30χρονο και 40χρονη, οι οποίοι φέρονται να είναι οι άνθρωποι που έβαλαν τη φωτιά στον αύλειο χώρο της επιχείρησης με τα οικοδομικά και μονωτικά υλικά και στη συνέχεια επεκτάθηκε σε παρακείμενη επιχείρηση με αυτοκίνητα.

Πρόκειται για πυρκαγιά που έθεσε σε πολύ μεγάλο κίνδυνο την πόλη του Ηρακλείου, αλλά περιορίστηκε χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των ανδρών της Πυροσβεστικής, οι οποίοι μετά από πολύωρη μάχη κατάφεραν να κατευνάσουν τις φλόγες στις 05:30 της Κυριακής.

Πολύ πιθανόν, πρόκειται για δύο άτομα τα οποία τις προηγούμενες ημέρες είχαν εμπλακεί σε εγκληματική ενέργεια εις βάρος της ίδιας επιχείρησης και πολύ πιθανόν το κίνητρό τους να είναι η αντεκδίκηση, καθώς είχαν συλληφθεί και είχαν φυλακιστεί για χρονικό διάστημα

Ενταλμα σύλληψης

Μετά την προανάκριση που έχει διενεργήσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία και μετά από ενδελεχή έρευνα έχουν ταυτοποιηθεί αυτά τα δύο άτομα και έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Αυτήν τη στιγμή αναζητούνται και είναι θέμα ωρών να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Οι κάτοικοι της περιοχής έζησαν εφιάλτη τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν ξύπνησαν αναστατωμένοι βλέποντας να έχει πάρει φωτιά η μάντρα.

Φωτιά η οποία γρήγορα επεκτάθηκε στην παρακείμενη επιχείρηση, καταστρέφοντας ολοσχερώς 8 αυτοκίνητα και προκαλώντας ζημιές σε 4 ακόμα.

Πηγή: neakriti.gr

Πηγή: in.gr