Οι σεισμοί στο Αρκαλοχώρι στην Κρήτη έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους και στους φορείς της περιοχής. Άλλωστε, αυτό είναι κάτι παραπάνω από φυσιολογικό, καθώς η σεισμική ακολουθία συνεχίζεται εδώ και πολλές εβδομάδες.

Τουλάχιστον 71 οικίες και κτίσματα έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές όπως και ναοί, από τις απανωτές σεισμικές δονήσεις την ώρα που έχει απορριφθεί το αίτημα της Περιφέρειας Κρήτης να κηρυχθεί η περιοχή σεισμόπληκτη και να τύχουν ενίσχυσης οι οικογένειες. Σύμφωνα με το ekriti.gr, πολλές από αυτές έχουν βρει καταφύγιο στα αυτοκίνητά τους.

Την ίδια ώρα καμία απάντηση δεν έχει λάβει ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος, Μανώλης Φραγκάκης και στο αίτημα προς τις Κτιριακές υποδομές ΑΕ του υπουργείου Υποδομών να ελεγχθούν τα σχολικά κτίρια της περιοχής την ώρα που σε περίπου ένα μήνα ξεκινούν τα μαθήματα.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη, τουλάχιστον 4 σχολικές μονάδες έχουν υποστεί ζημιές που προκάλεσαν οι σεισμοί, σύμφωνα με τον προέλεγχο που έχει γίνει και τώρα πρέπει μηχανικοί να εκτιμήσουν εάν σε αυτά τα κτίρια μπορούν να γίνουν μαθήματα και εάν χρειάζονται αποκατάσταση.

Κρήτη: Ποια σχολεία αντιμετωπίζουν προβλήματα

Πρόκειται για το 1ο και 2ο Δημοτικό σχολείο στο Αρκαλοχώρι και το δημοτικό σχολείο Θραψανού. Ο δήμαρχος εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι αρχίζει σύντομα η σχολική χρονιά και θα πρέπει ο δήμος, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές να γνωρίζουν εάν μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία και σε διαφορετική περίπτωση να υπάρχει ο χρόνος ώστε να εξευρεθούν αίθουσες ώστε να ξεκινήσει ομαλά η σχολική χρονιά.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr