Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να ενώσει τη ΝΔ και το ΚΚΕ, αλλά και να γίνει πάρτυ στο twitter δίνοντας σε 15χρονους δικαίωμα ψήφου την Κυριακή για την εκλογή προέδρου.

Η οδηγία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν:

Με μία από τις ομολογουμένως πολύ έξυπνα διατυπωμένες αντιρρήσεις να έρχεται μέσω twitter:

Η οργή ΝΔ και ΚΚΕ

Τόπος συνάντησης του ΚΚΕ και της ΝΔ, τα μηνύματα που δέχονται μέλη και στελέχη τους για την εκλογή προέδρου την Κυριακή.

Με βιτριολικό χιούμορ η ΝΔ, με πιο καταγγελτικό και ειρωνικό ύφος το ΚΚΕ στηλιτεύουν τις διαδικασίες που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να κινητοποιήσει τον κόσμο για να συμμετέχει στις διαδικασίες της Κυριακής.

Σε πανικό η Κουμουνδούρου;

Στελέχη της Κουμουνδούρου ή μπέρδεψαν τις λίστες επαφών ή τα παίζουν όλα για όλα με στόχο την αύξηση της συμμετοχής (προσπαθώντας να «προσηλυτίσουν» ακόμη και στελέχη ή βουλευτές άλλων κομμάτων), δίνοντας πατήματα σε «κακές γλώσσες» να μιλούν για πανικό μπροστά στην εξασφάλιση υψηλής συμμετοχής και υπονόμευση -σε κάθε περίπτωση- της σοβαρότητα της διαδικασίας, κάτι που ίσως δικαιώνει και όσα μέλη και υποστηρικτές του κόμματος αντιτίθενται σε αυτά τα νέα… ήθη και έθιμα που πρότεινε ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού και του περαιτέρω ανοίγματος του κόμματος στην κοινωνία.

Με ένα καυστικό tweet σχολιάζει την κατάσταση η ΝΔ: «Επειδή προφανώς τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αρκετά, ο κ. Τσίπρας στέλνει μαζικά μηνύματα και στα μέλη της Νέας Δημοκρατίας να πάνε να τον ψηφίσουν την Κυριακή. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία και λιγότερο άγχος. Την Κυριακή θα νικήσει τον αντίπαλό του και θα εκλεγεί».

Πιο αυστηρό το ΚΚΕ, στέλνει το μήνυμά του μέσω του 902.gr, μιλώντας μιλά για τον «εκφυλιστικό έως γελοίο χαρακτήρα των διαδικασιών», καταγγέλλει ότι στάλθηκαν ενοχλητικά μηνύματα «ακόμη και σε μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και βουλευτές, για να ψηφίσουν για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ».

«Να το χαίρονται αυτό το »απαύγασμα της δημοκρατίας» και τις δήθεν »σύγχρονες διαδικασίες» που καμία σχέση δεν έχουν με την ουσιαστική και πραγματική συμμετοχή του λαού στην κοινωνική και πολιτική ζωή» καταλήγει.

Πηγή: in.gr