Κανένα σκληρό lockdown δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας διεμήνυσε ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας λίγο πριν από τις κυβερνητικές ανακοινώσεις.

Απειλεί και φοβερίζει

Ο γραμματέας του ΚΚΕ επιρρίπτει στην κυβέρνηση την ευθύνη για την ανησυχητική εξάπλωση της πανδημίας και καλεί την κυβέρνηση αντί να απειλεί και να φοβερίζει τον ελληνικό λαό με νέα σκληρά περιοριστικά μέτρα να ικανοποιήσει τα αυτονόητα αιτήματα των υγειονομικών.

Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα έχει ως εξής:

«Η ανησυχητική εξάπλωση της πανδημίας, ιδιαίτερα στην Αττική και στη Νότια Ελλάδα, έχει την υπογραφή της κυβέρνησης, όπως καταγγέλλουν σήμερα και οι νοσοκομειακοί γιατροί, μέσω της ΟΕΝΓΕ, στην ανοιχτή επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Υγείας.

Ας κάνει τα αυτονόητα

»Αντί, λοιπόν, η κυβέρνηση να απειλεί, να φοβερίζει και τελικά να επιβάλει στο λαό νέα σκληρά περιοριστικά μέτρα, ας κάνει επιτέλους τα αυτονόητα, αυτά που απαιτούν οι νοσοκομειακοί γιατροί, τους οποίους όχι μόνο αγνοεί, αλλά επιχειρεί και να τους τους φιμώσει!

»Κανένα σκληρό lockdown δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος με άμεσες προσλήψεις στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στα μέσα μεταφοράς, καθώς και τη θωράκιση όλου του πληθυσμού με γρήγορες διαδικασίες εμβολιασμού, θέτοντας στη διάθεση της χώρας όλα τα εμβόλια που υπάρχουν διεθνώς».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr