Δεν θα εισηγηθούμε νέα μέτρα, αλλά την τήρηση των μέτρων που έχουμε ήδη εισηγηθεί, τονίζει η καθηγήτρια Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας, Αναστασία Κοτανίδου.

Τα μέτρα δεν τηρούνται απ’ όλους και αυτό το βλέπουμε από τα κρούσματα που συνεχώς είναι τριψήφια, τόνισε η κυρία Κοτανίδου μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, εξηγώντας πως κατά κύριο λόγο η νεολαία είναι αυτή που δεν τα τηρεί.

«Η νεολαία θεωρεί ότι αφού δεν νοσεί βαριά μπορεί να κάνει τα πάντα. Να διασκεδάζει χωρίς μέτρα προφύλαξης κι έτσι να μεταφέρει αριστερά και δεξιά τον ιό.» σχολίασε.

Αν τηρηθούν, τα υπάρχοντα μέτρα αρκούν

Σύμφωνα με την ειδικό, τα υπάρχοντα μέτρα, εφόσον ακολουθηθούν και τηρηθούν αρκούν για να πέσουμε σε διψήφιο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων.

«Εφόσον συμμορφωθούμε, κρατάμε αποστάσεις, φοράμε μάσκες, βεβαίως μπορούμε να φτάσουμε σε διψήφιους αριθμούς» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Κοτανίδου αναφέροντας πως μέχρι πρότινος εξάλλου ήμασταν σε αυτό το επίπεδο κρουσμάτων»

«Ξεκινήσαμε τα πάρτι, και τις συναντήσεις στα μπιτς μπαρ και στις συναυλίες και είχαμε αυτά τα αποτελέσματα» σχολίασε προσθέτοντας πως δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι θεωρούν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και έτσι μπορούν να κάνουν τα πάντα.

Όπλο η μάσκα

Αναφερόμενη, μεταξύ άλλων, στη χρήση της μάσκας, η κυρία Κοτανίδου δήλωσε πως αυτή αποτελεί όπλο κατά του κοροναϊού εφόσον δεν μπορούμε να τηρήσουμε τις αποστάσεις.

Απευθυνόμενη μάλιστα σε όσους δεν θέλουν να φορέσουν μάσκα, αντιπαρέβαλε πως υπάρχουν πολίτες, όπως πχ οι υγειονομικοί ή οι άνθρωποι που ανήκουν σε ευπαθείς μονάδες- πχ ασθενείς που έχουν κάνει μεταμόσχευση οι οποίοι καλούνται να φορούν παντού και για πολλές ώρες μάσκα, δίχως να νιώθουν πως περιορίζονται ή δυσκολεύονται.

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: in.gr