Τυφώνας Μίλτον (AP)

Οι Αρχές στις Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να ξεκινήσουν την καταγραφή και τον απολογισμό των ζημιών από το πέρασμα του τυφώνα Μίλτον με το πρώτο φως της ημέρας. Αν και ο κυκλώνας κλάσης 1 έπληξε τη Φλόριντα, οι θυελλώδεις άνεμοι και οι πλημμύρες προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στην πολιτεία.

Ο τυφώνας Μίλτον, καθώς κινείται ανατολικά, έχει ήδη καταστρέψει σπίτια και προκαλέσει εκτεταμένες διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Σύμφωνα με ιστότοπο παρακολούθησης, πάνω από 1,5 εκατομμύριο σπίτια και επιχειρήσεις έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Στην Τάμπα, οι μετεωρολόγοι κατέγραψαν 452 χιλιοστά βροχής, ένα φαινόμενο που συμβαίνει μια φορά στα 1.000 χρόνια.

Δυστυχώς, οι πρώτοι απολογισμοί αναφέρουν τουλάχιστον δύο νεκρούς από ανεμοστρόβιλους που προκλήθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους του τυφώνα και τουλάχιστον 125 κατεστραμμένα σπίτια. Οι δύο νεκροί είναι συνταξιούχοι από την Κομητεία Σεντ Λούσι. Οι Αρχές επικοινώνησαν με τα άτομα που βρίσκονταν στο Tropicana Field, το γήπεδο των Tampa Bay Rays, και επιβεβαίωσαν ότι είναι ασφαλή.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, 70.000 άνθρωποι πέρασαν τη νύχτα σε κυβερνητικά καταφύγια, ύστερα από εντολές εκκένωσης που εκδόθηκαν για 31 κομητείες. Είναι αναμενόμενο ότι οι αριθμοί των ζημιών και των θυμάτων θα αυξηθούν τις επόμενες ώρες.
Πηγή: ethnos.gr