Τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία / twitter

Μουδιασμένη είναι η Τουρκία μετά την τρομοκρατική επίθεση στα κεντρικά γραφεία της Τουρκικής Αεροπορικής και Διαστημικής Βιομηχανίας TUSAS στην Άγκυρα. Η επίθεση διαπράχθηκε από δύο ενόπλους, οι οποίοι τελικά εξουδετερώθηκαν από τις ειδικές δυνάμεις. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους και 14 τραυματίστηκαν, με τρεις από αυτούς σε σοβαρή κατάσταση.

Οι δράστες, ένας άντρας και μία γυναίκα, έφτασαν στην περιοχή με ταξί γύρω στις 15.20 και κατευθύνθηκαν στην είσοδο του φυλακίου της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας. Άμεσα, οι ειδικές δυνάμεις ξεκίνησαν επιχείρηση εντός των εγκαταστάσεων.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλί Γερλικαγια, δήλωσε ότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, αλλά δεν παρείχε περισσότερες λεπτομέρειες. Ταυτόχρονα, ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους νεκρούς.

Οι πρώτες εικόνες και βίντεο από την τρομοκρατική επίθεση έχουν αναρτηθεί στα κοινωνικά δίκτυα, δείχνοντας ισχυρές εκρήξεις και ήχους πυροβολισμών. Σε μια από τις λήψεις, καταγράφεται η είσοδος των δύο ενόπλων με καραμπίνες στο συγκρότημα της TUSAS.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση. Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, επικοινώνησε με τον πρόεδρο Ερντογάν για να εκφράσει τη στήριξή του στην Τουρκία και να καταδικάσει κάθε μορφή τρομοκρατίας.

Πηγή: ethnos.gr