Τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα/AP

Σήμερα, ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγιά παρείχε λεπτομέρειες σχετικά με την επίθεση που διενήργησε το ΡΚΚ στην τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία (TAI).

Η επίθεση εκδηλώθηκε στις 15:26, όταν τρομοκράτες κατέλαβαν ένα ταξί και το οδήγησαν στο φυλάκιο της TAI. Δύο άτομα, ένας άνδρας και μία γυναίκα, εξήλθαν του οχήματος και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως, προκαλώντας τον θάνατο δύο υπαλλήλων της TAI.

Εν μέσω της επίθεσης, ο φύλακας Ατακάν Σαχίν αντέτεινε με το όπλο του και τραυμάτισε τη γυναίκα τρομοκράτη. Παρά τον τραυματισμό της, εκείνη συνέχισε να πυροβολεί, πριν αποφασίσει στις 15:30 να ανατιναχθεί, καθώς ένιωσε ότι βρισκόταν σε αβοήθητη θέση.

Μόλις 14 λεπτά μετά την αρχή της επίθεσης, ομάδες ειδικών επιχειρήσεων έφτασαν στην περιοχή με δύο τεθωρακισμένα οχήματα. Συνολικά, 730 άνδρες από τις δυνάμεις ασφαλείας καθώς και αεροπορικές μονάδες κινητοποιήθηκαν άμεσα για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Στις 15:52, η ομάδα που έφτασε με θωρακισμένο όχημα πλησίασε το κτίριο, στο οποίο βρισκόταν ο άνδρας τρομοκράτης, με προσοχή λόγω της γυάλινης πρόσοψης. Καθώς τα οχήματα κινούνταν με ταχύτητα 60-70 χιλιομέτρων την ώρα, τα τζάμια του κτιρίου ανατινάχτηκαν. Ο τρομοκράτης αντέτεινε τα πυρά ρίχνοντας δύο χειροβομβίδες εναντίον των ανδρών ασφαλείας, προκαλώντας ελαφρούς τραυματισμούς σε δύο αστυνομικούς.

Ακολούθησε καταδίωξη, καθώς ο άνδρας προσπάθησε να διαφύγει στους πάνω ορόφους του κτιρίου. Δυνάμεις ασφαλείας τον ακολούθησαν και, μετά από σύγκρουση, τελικά εξουδετερώθηκε. Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι δεν υπήρξε κανένα περιστατικό ομηρίας κατά τη διάρκεια του συμβάντος.

Πηγή: ethnos.gr