Κρουαζιερόπλοιο (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Μια νεαρή γυναίκα, περίπου 20 ετών, έχασε τη ζωή της όταν έπεσε στη θάλασσα από το κρουαζιερόπλοιο Virtuosa, ενώ το πλοίο ήταν σε πορεία στη Μάγχη, ανοιχτά της βορειοδυτικής Γαλλίας. Ο συναγερμός σήμανε γύρω στις 2 τα ξημερώματα του Σαββάτου (4 τα ξημερώματα στην Ελλάδα) καθώς οι αρχές ξεκίνησαν τις έρευνες για τον εντοπισμό της.

Η γαλλική υπηρεσία έρευνας και διάσωσης ανέφερε ότι η γυναίκα ανασύρθηκε από τη θάλασσα από πλήρωμα ελικοπτέρου, ωστόσο, οι γιατροί διαπίστωσαν αργότερα τον θάνατό της. Ένας επιβάτης του πλοίου δήλωσε στο BBC ότι ο συναγερμός χτύπησε τρεις φορές για να σηματοδοτήσει την πτώση ενός ατόμου στη θάλασσα.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του κρουαζιερόπλοιου εξέφρασε τη λύπη της για το τραγικό περιστατικό και εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια της γυναίκας. Αποφάσισε να μην παρέχει περαιτέρω λεπτομέρειες για το συμβάν, σεβόμενη την ιδιωτικότητα της οικογένειας.

Το κρουαζιερόπλοιο Virtuosa, που φέρει σημαία Μάλτας, έχει διαστάσεις 331 μέτρων μήκους και 43 μέτρων πλάτους, με δυνατότητα φιλοξενίας έως 6.334 επιβατών και 1.704 μέλη πληρώματος. Ναυπηγήθηκε στη Γαλλία το 2020 και βρίσκεται αυτή τη στιγμή ελλιμενισμένο στο Σαουθάμπτον, προερχόμενο από την Ισπανία.

Πηγή: ethnos.gr