Τραμπ σε Νετανιάχου (X)

Ο Ντόναλντ Τραμπ εκφράστηκε την Παρασκευή σχετικά με το ενδεχόμενο το Ισραήλ να επιτεθεί στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, δηλώνοντας ότι θα πρέπει να «πλήξει» αυτές τις εγκαταστάσεις. Στη διάρκεια ομιλίας του στη Βόρεια Καρολίνα, ο πρώην πρόεδρος και υποψήφιος για την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο ανέφερε την ερώτηση που τέθηκε στον απερχόμενο Δημοκρατικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν σχετικά με την υπόθεση. «Φυσικά, όταν του τέθηκε αυτή η ερώτηση, η σωστή απάντηση θα έπρεπε να είναι ‘πλήξτε τα πυρηνικά πρώτα και ανησυχήστε για τα υπόλοιπα αργότερα’», δήλωσε ο Τραμπ.

Αντίθετα, ο Μπάιντεν έχει αντιταχθεί στην ιδέα ενός τέτοιου στρατηγικού βήματος από το Ισραήλ. Την Τετάρτη, όταν ρωτήθηκε αν θα υποστήριζε βομβαρδισμούς πυρηνικών εγκαταστάσεων στο Ιράν ως απάντηση στην εκτόξευση περίπου 200 ιρανικών πυραύλων εναντίον της ισραηλινής επικράτειας, απάντησε «όχι». Τόνισε ότι οι Ισραηλινοί έχουν δικαίωμα να ανταποδώσουν, αλλά αυτή η ανταπόκριση πρέπει να είναι αναλογική.

Ο Τραμπ, μέχρι στιγμής, είχε αποφύγει να σχολιάσει την πρόσφατη κλιμάκωση της έντασης στην Εγγύς Ανατολή. Ωστόσο, στην αρχή της εβδομάδας, η εκστρατεία του προχώρησε σε ανακοίνωση, στην οποία κατήγγειλε τον πρόεδρο Μπάιντεν και την αντιπροεδρία του για την αύξηση της έντασης στην περιοχή. «Θα δούμε ποια είναι τα πραγματικά τους σχέδια», είπε τελικά ο πρώην πρόεδρος.

Πηγή: ethnos.gr