Αποφασισμένο να συνεχίσει τις επιχειρήσεις του κατά της Χεζμπολάχ εμφανίζεται το Ισραήλ, αν και προσωρινά φαίνεται να έχει παγώσει το σχέδιο για χερσαία εισβολή στον Λίβανο. Παρόλα αυτά, ο στρατός πραγματοποίησε μια επιχείρηση που στοχεύει στο στρατηγείο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό, όπου βρίσκεται ο ηγέτης της, Χασάν Νασράλα.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, που περιλαμβάνει ισχυρές βόμβες ικανές να εξολοθρεύσουν ακόμη και καταφύγια, παραμένει άγνωστο αν ο Νασράλα ήταν παρών στο στρατηγείο τη στιγμή του χτυπήματος. Βίντεο καταγράφουν τη στιγμή της επίθεσης, με τον καπνό να υψώνεται από το κεντρικό διοικητήριο της Χεζμπολάχ.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ήταν εκείνη την ώρα στη Νέα Υόρκη, συμμετέχοντας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και παραχωρώντας συνέντευξη Τύπου. Στη διάρκεια της ομιλίας του, όταν ενημερώθηκε για την επιχείρηση, αναγκάστηκε να αποχωρήσει άμεσα. Η επιστροφή του στο Ισραήλ για συντονισμό των επόμενων κινήσεων είναι πλέον αβέβαιη.

Ο Νετανιάχου στη Συνέλευση προκάλεσε αντιδράσεις καθώς αρκετοί διπλωμάτες αποχώρησαν. Επισημαίνοντας την ανάγκη αυτοάμυνας του Ισραήλ απέναντι σε όσα χαρακτήρισε «άγριους δολοφόνους», κατηγόρησε τον ΟΗΕ και τα Διεθνή Δικαστήρια για αντισημιτισμό. Επιπλέον, τόνισε ότι το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα και προειδοποίησε: «αν μας χτυπήσετε, θα σας χτυπήσουμε κι εμείς».

Πηγή: ethnos.gr