Ντόναλντ Τραμπ/AP

Σάλο προκάλεσε η πρόσφατη ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ σε προεκλογική συγκέντρωση στην Πενσυλβάνια, κατά την οποία επαίνεσε το αθλητικό ταλέντο και την ανδρεία του αείμνηστου θρύλου του γκολφ, Άρνολντ Πάλμερ. Σε μια εκτενή αναφορά, ο Τραμπ ανέφερε ότι ο Πάλμερ, που είχε χαρακτηριστεί ως «όλος άντρας», εντυπωσίασε τους άλλους επαγγελματίες γκολφέρ όταν είχε ντους μαζί τους, με σχόλια όπως «Αυτό είναι απίστευτο».

Ο Τραμπ, μιλώντας για την προσωπικότητα και τα επιτεύγματα του Πάλμερ, τόνισε ότι ο θρυλικός γκολφέρ είχε πολλά ταλέντα και δυνατότητες, τονίζοντας την αθλητικότητα και τη σωματική του δύναμη. Συνέχισε να δηλώνει ότι ο Πάλμερ, ακόμα και σε προχωρημένη ηλικία, μπορούσε να χτυπήσει την μπάλα πιο μακριά από τους επαγγελματίες, θυμίζοντας τη φιλία τους που ξεκίνησε όταν ο Πάλμερ ήταν 69 ετών.

Ωστόσο, η οικογένεια του Πάλμερ εκφράστηκε δυσαρεστημένα σχετικά με το περιεχόμενο της ομιλίας. Η κόρη του θρύλου, Πέγκυ Πάλμερ, δήλωσε ότι θα ήταν καλύτερο ο Τραμπ να εστιάσει σε άλλα χαρακτηριστικά του πατέρα της και όχι σε προσωπικές λεπτομέρειες που αφορούσαν τη σωματική του διάπλαση. Πρόσθεσε ότι η προσέγγισή του δεν ήταν η κατάλληλη για να τιμήσει την μνήμη του.

Η συζήτηση αυτή είχε παραινέσεις από μέρους του Τραμπ για τη σημασία της ειλικρίνειας, προκειμένου οι παρευρισκόμενοι να κατανοήσουν την αλήθεια πίσω από τα λόγια του. Πηγή: ethnos.gr