Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (AP Photo/Alexander Zemlianichenko, Pool)

Μηνύματα καταδίκης προς τους εσωτερικούς και εξωτερικούς «εχθρούς» έστειλε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της έκθεσης της Αμυντικής Βιομηχανίας SAHA EXPO 2024. Ο Τούρκος πρόεδρος εστίασε στα επιτεύγματα της στρατιωτικής ισχύος της Τουρκίας, αναφέροντας ότι οι διάφορες στρατηγιές έχουν ως στόχο την προστασία της χώρας από τις εσωτερικές απειλές και τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που στηρίζουν τους τρομοκράτες.

Κατά την ομιλία του, ο Ερντογάν έκανε ειδική αναφορά στην πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στην Αεροδιαστημική Βιομηχανία ΤΑΙ, εκφράζοντας την απόφασή του να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που θέτουν οι «αχρείοι» που επιβουλεύονται την Τουρκία. «Η θλίψη μας είναι μεγάλη, αλλά η αποφασιστικότητά μας είναι ακόμη μεγαλύτερη για την υπεράσπιση της χώρας μας» είπε.

Επιπλέον, ανακύρηξε την ανάγκη για μια «Τουρκία χωρίς τρομοκρατία», υπογραμμίζοντας την αφοσίωσή του στο στόχο αυτό. «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας ενοχλήσει στο δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση», πρόσθεσε.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Ερντογάν δεν παραλείπει να κατηγορήσει την Ουάσιγκτον ως υπεύθυνη για την υποστήριξη τρομοκρατικών δικτύων εντός της Τουρκίας. Παρουσιάζοντας τη χώρα ως ισχυρή και ανθεκτική, επεσήμανε ότι οι εχθροί δεν θα μπορέσουν να ανακόψουν την πορεία της.

Αναφερόμενος στα επιτεύγματα της αμυντικής βιομηχανίας, ο Ερντογάν υπογράμμισε τη σημασία των εξελίξεων σε αυτόν τον τομέα, θεωρώντας τα ως αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς και των προσπαθειών παρά τις εξωτερικές πιέσεις και τα εμπάργκο. «Έχουμε γράψει ένα έπος στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας τα τελευταία 22 χρόνια», τόνισε.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας ανακοίνωσε επίσης πως η στρατηγική του εστιάζει στη βελτίωση των δυνατοτήτων πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, αναφέροντας τον εθνικό δορυφόρο Imece που παρέχει τη δυνατότητα παρακολούθησης σε παγκόσμιο επίπεδο. «Αυτός ο δορυφόρος μας δίνει τη δυνατότητα να βλέπουμε χωρίς περιορισμούς», δήλωσε περήφανα.

Τέλος, εξέφρασε την ανάγκη ενίσχυσης των αμυντικών δυνατοτήτων της Τουρκίας λόγω των πρόσφατων εξελίξεων στην περιοχή, εξαιτίας της δράσης του Ισραήλ, κάνοντας αναφορά σε σοβαρές ανθρωπιστικές κρίσεις. Η προστασία των πολιτών και η διατήρηση της σταθερότητας στην περιοχή παραμένουν κεντρικοί στόχοι της τουρκικής πολιτικής.

Πηγή: ethnos.gr