Ο πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας, Άλεξ Σάλμοντ/AP IMAGES

Σε ηλικία 69 ετών, ο Αλεξ Σάλμοντ, πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας και ηγέτης του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας (SNP), απεβίωσε, όπως ανακοίνωσαν βρετανικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο θάνατός του οφείλεται σε ανακοπή και σημειώθηκε κατά τη διάρκεια γεύματος σε ξενοδοχείο στην παραλίμνια πόλη Οχρίδα της Βόρειας Μακεδονίας.

Ο Σάλμοντ, που υπηρέτησε ως πρωθυπουργός της Σκωτίας από το 2007 έως το 2014, ήταν ένας από τους ομιλητές στο φόρουμ για την πολιτιστική διπλωματία, που πραγματοποιήθηκε χθες και συνδιοργανώθηκε από το γραφείο του πρώην προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας, Γκιόργκε Ιβάνοφ, το Διεθνές Κέντρο Alliance of Civilizations και το Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας από το Βερολίνο.

Το γραφείο του Γκιόργκε Ιβάνοφ ανακοίνωσε τον ξαφνικό θάνατό του, εκφράζοντας τη λύπη του για την απώλεια ενός σημαντικού πολιτικού. Το 2014, ο Σάλμοντ βρέθηκε στο επίκεντρο του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, το οποίο τελικά καταψηφίστηκε με ποσοστό 54%. Μετά την ήττα του στο δημοψήφισμα, παραιτήθηκε από τη θέση του.

Πηγή: ethnos.gr