Unsplash

Η τουρκική κοινωνία είναι σοκαρισμένη από τις αποκαλύψεις που αφορούν ένα κύκλωμα που εκμεταλλευόταν νεογέννητα βρέφη, περιλαμβάνοντας γιατρούς και υπαλλήλους ιδιωτικών νοσοκομείων. Έχουν ανακληθεί οι άδειες λειτουργίας τουλάχιστον δέκα ιδιωτικών νοσοκομείων στο πλαίσιο αυτής της υπόθεσης.

Η γνωστή ως «Συμμορία των νεογνών» (Yenidogan Cetesi) φαίνεται ότι συνεργαζόταν με συγκεκριμένους υπαλλήλους του τηλεφωνικού κέντρου έκτακτης ανάγκης 112, για να παραπέμπουν τα βρέφη σε συμβεβλημένες μονάδες νεογνών. Υποχρέωναν τους γονείς να πληρώνουν χρήματα, ενώ στην πράξη επιμήκυναν τη νοσηλεία των παιδιών, αποκομίζοντας κέρδη. Σύμφωνα με στοιχεία του κατηγορητηρίου, οι εμπλεκόμενοι ιατροί και νοσηλευτές αδιαφορούσαν για τους θανάτους νεογνών.

Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει 1399 σελίδες, αναφέροντας 10 βρέφη που έχουν πεθάνει και 197 πράξεις που συνιστούν παρα crimes. Ανάμεσα στα αποδεικτικά στοιχεία είναι πολλές τηλεφωνικές κλήσεις με στόχο την απόκρυψη θανάτων βρεφών. Η έρευνα της αστυνομίας κατά του κυκλώματος ξεκίνησε πριν από μήνες, όμως μόλις τώρα ολοκληρώθηκε η σύνταξη του κατηγορητηρίου κατά 47 ατόμων. Παράλληλα, έχει δημοσιευτεί βίντεο που δείχνει κατηγορουμένους να εκβιάζουν τον εισαγγελέα της υπόθεσης.

Πηγή: ethnos.gr