Ο Ιντάν Στίβι

Ο 28χρονος Ιντάν Στίβι, που ήταν ένας από τους ομήρους που απήχθηκαν από τη Χαμάς κατά τη διάρκεια του μουσικού φεστιβάλ Nova στο Ισραήλ, σκοτώθηκε κατά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου 2023, σύμφωνα με ανακοίνωση του Φόρουμ Ομήρων και Αγνοουμένων Οικογενειών. Η συγκεκριμένη ομάδα εργάζεται για την επιστροφή των απαχθέντων στο Ισραήλ και τονίζει ότι ο Στίβι ήταν «γνωστός για την ανιδιοτέλειά του και την προθυμία του να θυσιαστεί για τους γύρω του».

Σημειώνεται ότι όταν ξεκίνησε η επίθεση, ο Στίβι βοήθησε δύο αγνώστους να διαφύγουν από το φεστιβάλ. Ωστόσο, το αυτοκίνητό τους δέχθηκε επίθεση κατά τη διάρκεια της διαδρομής και βρέθηκαν μέσα στο όχημα δύο σοροί. Η σορός του Στίβι «εξακολουθεί να κρατείται αιχμάλωτη από τη Χαμάς», όπως αναφέρει η ομάδα.

Συνολικά, κατά την ίδια ημέρα, η Χαμάς είχε απαγάγει 251 άτομα. Πριν την ανακοίνωση του θανάτου του Στίβι, 117 ομήροι είχαν απελευθερωθεί, 37 είχαν επιβεβαιωθεί ως νεκροί, ενώ 97 παρέμεναν αγνοούμενοι, με 64 από αυτούς να θεωρούνται ζωντανοί, σύμφωνα με το BBC.

Πηγή: ethnos.gr