Εργάτες στον Λίβανο καθαρίζουν έναν δρόμο κάτω από ένα γιγαντιαίο πορτρέτο του εκλιπόντος στρατιωτικού διοικητή της Χεζμπολάχ, Ιμάντ Μουγκνιγιέ. Πίσω τους, καπνός υψώνεται από ένα κατεστραμμένο κτίριο που χτυπήθηκε από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή  (AP Photo/Hussein Malla)

Η ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση συνεχίζεται με αδιάκοπους βομβαρδισμούς, με στόχο μαχητές της Χαμάς και της Χεζμπολάχ, ωστόσο οι καταγγελίες για απώλειες αμάχων αυξάνονται. Στη Γάζα, οι δυνάμεις του Ισραήλ φέρονται να προχώρησαν σε επιθέσεις που σκότωσαν τουλάχιστον 73 ανθρώπους στην περιοχή Μπέιτ Λάχια, την ώρα που οι σωστικές ομάδες προσπαθούν να ανασύρουν επιζήσαντες από τα συντρίμμια.

Τα ισραηλινά πλήγματα σήμερα το πρωί στα νότια προάστια της Βηρυτού περιλάμβαναν επίθεση σε πολυκατοικία κοντά σε τζαμί και νοσοκομείο. Ο ισραηλινός στρατός είχε προειδοποιήσει νωρίτερα τους κατοίκους της περιοχής να εκκενώσουν, θεωρώντας ότι οι πολυκατοικίες φιλοξενούσαν εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ. Η κατάσταση επιδεινώνεται καθώς ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο.

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία την κατάσταση, ενώ εκπρόσωπος της υπηρεσίας ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ δήλωσε ότι οι Παλαιστίνιοι υποφέρουν “απερίγραπτη φρίκη”. Οι αριθμοί των θυμάτων είναι αμφισβητούμενοι, με το Ισραήλ να υποστηρίζει ότι οι αναφορές από τη Γάζα δεν είναι ακριβείς και ότι χρησιμοποίησαν “ακριβείας” όπλα κατά στοχοθετημένων εγκαταστάσεων της Χαμάς.

Μέχρι σήμερα, έχουν αναφερθεί πάνω από 400 θάνατοι στη Λωρίδα της Γάζας από την αρχή των στρατιωτικών επιχειρήσεων στις 6 Οκτωβρίου. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι φρικαλεότητες πρέπει να σταματήσουν, προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω ανθρωπιστικές κρίσεις στην περιοχή.

Πηγή: ethnos.gr