LA Times

Η αρχισυντάκτης της εφημερίδας LA Times, Μάριελ Γκάρζα, ανακοίνωσε την παραίτησή της ύστερα από την απόφαση του ιδιοκτήτη της εφημερίδας να αποσύρει τη στήριξή του στην Κάμαλα Χάρις και να προωθήσει τις καμπάνιες και των δυο υποψηφίων, μόλις δύο εβδομάδες πριν από τις κάλπες της 5ης Νοεμβρίου. Η Γκάρζα σημείωσε ότι δεν είναι διατεθειμένη να σιωπήσει σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για τις ΗΠΑ, δηλώνοντας: «Παραιτούμαι επειδή θέλω να καταστήσω σαφές ότι δεν είμαι εντάξει με το να σιωπούμε».

«Σε επικίνδυνους καιρούς, οι ειλικρινείς άνθρωποι πρέπει να ορθώσουν το ανάστημά τους. Έτσι υψώνω το δικό μου ανάστημα», πρόσθεσε. Επιπλέον, η Γκάρζα επισήμανε ότι η εφημερίδα έχει δημοσιεύσει άρθρα που τονίζουν ότι ο Τραμπ δεν θα πρέπει να επανεκλεγεί, και τώρα φαίνονται δειλοί και υποκριτές.

Από την πλευρά του, ο ιδιοκτήτης των LA Times, Πατ Σουν-Σιονγκ, υπεραμύνθηκε της απόφασής του μέσω ανάρτησής του στο X, διευκρινίζοντας ότι ήθελε η εφημερίδα να δημοσιεύσει μια στήλη που θα παρουσίαζε τις θετικές και αρνητικές συνέπειες των πολιτικών των υποψηφίων. «Βάζοντας αυτές τις σαφείς και αμερόληπτες πληροφορίες δίπλα-δίπλα, οι αναγνώστες μας θα μπορούσαν να αποφασίσουν ποιος υποψήφιος αξίζει να είναι πρόεδρος για τα επόμενα τέσσερα χρόνια», δήλωσε.

Η συντεχνία των εργαζομένων εξέφρασε τις ανησυχίες της σχετικά με την απόφαση του ιδιοκτήτη να απορρίψει μια προγραμματισμένη υποστήριξη στην προεδρική κούρσα, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι χαρακτήρισαν την εξέλιξη αυτή ως «το πιο πρόσφατο πλήγμα» στην καμπάνια της Κάμαλα Χάρις. Αρκετοί αναγνώστες της εφημερίδας εκφράστηκαν έντονα για τη στροφή των LA Times και αποφάσισαν να ακυρώσουν τις συνδρομές τους.

Πηγή: ethnos.gr