Βομβαρδισμός στη Γάζα/AP

Η πολιτική προστασία στη Λωρίδα της Γάζα ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 33 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας ενός νέου βομβαρδισμού από τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ στον καταυλισμό προσφύγων στην Τζαμπάλια. Ο Μαχμούντ Μπασάλ, εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας που σχετίζεται με την κυβέρνηση του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, δήλωσε ότι «ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται σε 33 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες».

Στο νοσοκομείο Αλ Άουντα, ιατρική πηγή ανέφερε ότι στο κέντρο επειγόντων περιστατικών διακομίστηκαν «22 νεκροί και 70 τραυματίες» μετά τον βομβαρδισμό στο τομέα Ταλ αζ Ζαατάρ. Όταν ρωτήθηκε από το AFP για τον βομβαρδισμό και τους στόχους του, ο ισραηλινός στρατός περιορίστηκε να πει πως βρίσκεται σε διαδικασία «επαλήθευσης» των δεδομένων.

Από την 6η Οκτωβρίου, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έχουν ξεκινήσει μια νέα επιχείρηση στην περιοχή της πόλης και του καταυλισμού προσφύγων, ισχυριζόμενες ότι στόχος τους είναι οι μαχητές της Χαμάς, οι οποίοι προσπαθούν να ανασυνταχθούν. Η περιοχή, ήδη φθαρμένη από προηγούμενες εχθροπραξίες, έχει υποστεί ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή με τους νέους βομβαρδισμούς. Συνολικά, εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Τζαμπάλια από την αρχή αυτής της επιχείρησης, σύμφωνα με στοιχεία από το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ προειδοποίησε χθες βράδυ ότι η κατάσταση στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας είναι «ολοένα πιο επισφαλής και επικίνδυνη» για τους αμάχους, καθώς πολλές οικογένειες προσπαθούν να επιβιώσουν υπό τρομερές συνθήκες με συνεχιζόμενους εντατικούς βομβαρδισμούς.

Πηγή: ethnos.gr