Γάζα/ΑP

Ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνεδρίασης υψηλόβαθμων αξιωματούχων, συζητήθηκαν «νέες ιδέες» σχετικά με τη δυνατότητα συμφωνίας για την απελευθέρωση ομήρων στη Γάζα. Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως τέθηκαν προτάσεις που αφορούν τη διαδικασία απελευθέρωσης ομήρων.

Πριν από αυτή τη συνεδρίαση, Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε ότι αναζητούν ευκαιρίες προκειμένου να ολοκληρωθεί ο πόλεμος στη Γάζα με μια συμφωνία για τους ομήρους. Σύμφωνα με το Times of Israel, ο συγκεκριμένος αξιωματούχος χαρακτήρισε τη σορό του δολοφονηθέντα ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, ως «άλλο ένα διαπραγματευτικό χαρτί» στις συνομιλίες.

Ωστόσο, το γραφείο του Νετανιάχου αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τις παρατηρήσεις αυτές, σημειώνοντας πως ο πόλεμος δεν θα τερματιστεί προτού επιτευχθούν όλοι οι καθορισμένοι στόχοι. «Συνεχίζουμε να ασκούμε στρατιωτική πίεση στη Χαμάς», δήλωσε νωρίτερα αξιωματούχος του πρωθυπουργικού γραφείου και πρόσθεσε ότι βλέπουμε αποτελέσματα στις επιχειρήσεις που διεξάγονται στην περιοχή της Τζαμπαλίγια, με στόχο την ψυχολογική κατάρρευση των δυνάμεων της Χαμάς.

Πηγή: ethnos.gr