Κονσταντίν Ρομοντανόφσκι (Χ)

Ένας πρώην στενός συνεργάτης του Πούτιν, ο 67χρονος αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών Κονσταντίν Ρομοντανόφσκι, έχει βρεθεί νεκρός υπό περίεργες συνθήκες. Σύμφωνα με αναφορές, ο Ρομοντανόφσκι έπεσε από τις σκάλες στο εξοχικό του, με αποτέλεσμα να σπάσει τον λαιμό του. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει ανησυχία και έχει τροφοδοτήσει θεωρίες για τις πιθανές αιτίες θανάτου του.

Πολλά ρωσικά μέσα ενημέρωσης έχουν αναφέρει διάφορους παράγοντες που θα μπορούσαν να σχετίζονται με την υγεία του, όπως η ηπατίτιδα C, καρδιακά προβλήματα ή επιπλοκές από διαβήτη. Υπάρχουν επίσης υποψίες ότι ο θάνατος του μπορεί να σχετίζεται με την κατανάλωση αλκοόλ και την πτώση του ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια. «Ίσως ο θάνατός του σχετίζεται με το τελευταίο του μεθύσι και απλά έχασε την ισορροπία του», ανέφερε μια πηγή σε κανάλι του Telegram.

Η κατάσταση γύρω από τον θάνατό του γίνεται ακόμη πιο μυστηριώδης εξαιτίας των «ενοχοποιητικών εγγράφων» που φέρεται να κατείχε, τα οποία αφορούσαν πολλούς από τους σημερινούς πολιτικούς, επιχειρηματίες και υπαλλήλους των μυστικών υπηρεσιών. Ορισμένοι παρατηρητές σημειώνουν ότι παρόμοια “ατυχήματα” έχουν συμβεί στο παρελθόν, συνήθως σε πρόσωπα που συνδέονταν με τον όμιλο Αγίας Πετρούπολης-Πετροζαβόντσκ και την FSB. Δυστυχώς, με τον θάνατο του Κονσταντίν Ρομοντανόφσκι, θα παραμείνουν τελικά πολλές ερωτήσεις αναπάντητες.

Πηγή: ethnos.gr