Αστυνομία στην Ισπανία (AP Photo/Emilio Morenatti)

Στη Μαγιόρκα, οι Αρχές ερευνούν μια σοβαρή υπόθεση που σχετίζεται με την εξαφάνιση μιας 24χρονης φοιτήτριας, της Αγκοστίνα Ρουμπίνι Μεντίνα. Η Μεντίνα είχε επιστρέψει στην Πάλμα από πάρτι με φίλους της πριν από τρεις εβδομάδες, όταν τα ίχνη της χάθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ερευνητές βρήκαν υπολείμματα σκελετού σε μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων, στο ίδιο σημείο όπου καταγράφηκε το τελευταίο σήμα του κινητού της τηλεφώνου.

Η αστυνομία πιστεύει ότι η φοιτήτρια επιχείρησε να πάρει κάτι από έναν κάδο απορριμμάτων και, κατόπιν, ζαλίστηκε και έπεσε μέσα, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις της. Οι Αρχές εκτιμούν ότι πιθανότατα είχε πεθάνει στο απορριμματοφόρο όταν αυτό μάζεψε τα σκουπίδια και τα μετέφερε σε μονάδα αποτέφρωσης. Ανθρώπινα υπολείμματα που βρέθηκαν έχουν αποσταλεί σε ειδικά εργαστήρια για ανάλυση, με τις εξετάσεις DNA να αναμένονται ώστε να ερμηνεύσουν τα γεγονότα.

Οι πληροφορίες της αστυνομίας δείχνουν ότι η φοιτήτρια θα μπορούσε να είχε καταναλώσει αλκοόλ και φάρμακα πριν την πτώση της στον κάδο. Ένας μάρτυρας ανέφερε ότι είδε μια τσάντα κοντά στον κάδο λίγο πριν την άφιξη του απορριμματοφόρου. Ένας άλλος μάρτυρας, που εργαζόταν σε μπαρ όπου βρισκόταν η Μεντίνα, ισχυρίστηκε ότι φαινόταν να ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Το κινητό της ήταν ενεργό για τελευταία φορά στις 2:59 τα ξημερώματα της 3ης Οκτωβρίου, ενώ οι γονείς της αναφέρουν ότι δεν παρατήρησαν τίποτα ανησυχητικό στη συμπεριφορά της πριν από την εξαφάνιση.

Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι η Αγκοστίνα Μεντίνα έχει καταγωγή από την Αργεντινή και ζούσε στη Μαγιόρκα. Στη διάρκεια της έρευνας, αναφέρθηκε ότι μια φίλη της είχε εξαφανιστεί το 2013. Η φίλη της, Μαλέν Ορτίθ Ροντρίγκεθ, δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα και οι Αρχές δεν έχουν διαλευκάνει τον τρόπο με τον οποίο χάθηκε, καθώς φεύγοντας από το σπίτι του συντρόφου της.

Πηγή: ethnos.gr