Λίβανος/AP

Διαδοχικές αεροπορικές επιθέσεις του Ισραήλ έπληξαν τα νότια προάστια της Βηρυτού κατά τη διάρκεια της νύχτας και τις πρώτες πρωινές ώρες. Αυτές οι επιθέσεις αποτελούν τους πιο σφοδρούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ στην περιοχή από τον προηγούμενο μήνα, με την ένταση κατά της Χεζμπολάχ, η οποία υποστηρίζεται από το Ιράν, να έχει κλιμακωθεί δραματικά.

Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 1.400 Λιβανέζοι, συμπεριλαμβανομένων πολιτών, μελών της Χεζμπολάχ και ιατρικού προσωπικού, έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους σε λιγότερο από δύο εβδομάδες.

Οι εκρήξεις κατά τη διάρκεια της νύχτας συντάραξαν ολόκληρη τη Βηρυτό, καθώς στήλες φωτιάς ήταν ορατές για περίπου 30 λεπτά σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα. Σήμερα, μια γκρίζα ομίχλη απλώθηκε πάνω από τη Βηρυτό, με τα χαλάσματα από τους βομβαρδισμούς να είναι διάσπαρτα κατά μήκος των δρόμων και στήλες καπνού να είναι ορατές στην ίδια περιοχή.

“Η νύχτα του Σαββάτου ήταν η πιο βίαιη από όλες τις προηγούμενες. Τα κτίρια σείονταν γύρω μας και ο θόρυβος ήταν εκκωφαντικός,” δήλωσε ένας κάτοικος των νοτίων προαστίων της Βηρυτού.

Επίσης, το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ ανακοίνωσε τον θάνατο του διοικητή της Χεζμπολάχ, Χάντερ Αλί Ταουίλ, σε αεροπορική επιδρομή. Ο Ταουίλ, ο οποίος είχε αναλάβει τη διοίκηση του λόχου Kfarkela, φέρεται να είχε ενορχηστρώσει την εκτόξευση εκατοντάδων βλημάτων και αντιαρματικών πυραύλων κατά του βόρειου Ισραήλ.

Πηγή: ethnos.gr