Λίβανος/AP

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα την επιστράτευση δύο επιπλέον ταξιαρχιών εφέδρων στα βόρεια σύνορα, προκειμένου να ενισχυθούν οι επιχειρησιακές δραστηριότητες. Αυτή η κίνηση έρχεται ύστερα από μία περίοδο αυξανόμενων αεροπορικών επιθέσεων κατά στόχων της Χεζμπολάχ σε διάφορες περιοχές του Λιβάνου. Ο στρατός επισημαίνει ότι αυτή η στρατηγική θα συμβάλλει στην καταπολέμηση της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ και στην προστασία του κράτους του Ισραήλ, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την επιστροφή των κατοίκων του βορείου Ισραήλ στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, σήμερα αναφέρθηκαν 23 θάνατοι σε περιοχές που πλήγηκαν από ισραηλινές επιδρομές, συμπεριλαμβανομένων ορεινών κοινοτήτων εκτός των κυριότερων βάσεων της Χεζμπολάχ. Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι οι επιθέσεις “μεγάλης κλίμακας” θα συνεχιστούν. Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί εναντίον του Λιβάνου συνεχίζονται, ενώ η Χεζμπολάχ έκανε γνωστό ότι εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο προς το Τελ Αβίβ.

Κατά τη διάρκεια μιας επιδρομής στη Μααϊσάρα, ένα σιιτικό χωριό κοντά στη Βηρυτό, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν. Αυτός ο βομβαρδισμός, σύμφωνα με μαρτυρίες, είχε ως αποτέλεσμα και την σχεδόν ολοσχερή καταστροφή ενός σπιτιού, με τους διασώστες να αναζητούν επιζώντες στα ερείπια. Όπως ανέφερε μια κάτοικος του χωριού, πολλοί από τους νεκρούς ήταν άμαχοι που είχαν αναγκαστεί να φύγουν από τις εστίες τους για να βρουν ασφαλές καταφύγιο.

Σε διάφορες περιοχές του Λιβάνου, οι επιθέσεις προκάλεσαν πολλούς θανάτους. Στο όρος Σουφ, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα, ενώ άλλες επιδρομές σε τρεις κοινότητες στον νότο είχαν ως αποτέλεσμα άλλους εννέα θανάτους. Το δημόσιο νοσοκομείο της Ναμπατίγια υπέστη σοβαρές ζημιές από επιδρομή, που επηρεάζει άμεσα την παροχή υγειονομικής φροντίδας στην περιοχή.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει προγραμματίσει συνεδρίαση με το υπουργικό συμβούλιο για τις 20:00 ώρα Ελλάδας, καθώς η κατάσταση παραμένει τεταμένη. Πηγή: ethnos.gr