Yποστηρικτής της Χεζμπολάχ με μια ρουκέτα στο χέρι (AP Photo/Bilal Hussein)

Σήμερα, Τρίτη, η Χεζμπολάχ αντεπίτεινε μετά τους συνεχείς βομβαρδισμούς στον Λίβανο, εκτοξεύοντας ρουκέτες προς το Ισραήλ. Στόχοι της περιλάμβαναν μια ναυτική βάση κοντά στη Χάιφα και μια βάση των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών κοντά στο Τελ Αβίβ. Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι επιθέσεις περιλάμβαναν ρουκέτες εναντίον της βάσης Γκλιλότ της Μονάδας 8200 και μια θέση στο προάστιο Νιρίτ, 20 χιλιόμετρα ανατολικά του Τελ Αβίβ.

Ο ισραηλινός στρατός αντέτεινε χθες, αναφέροντας ότι σε 24 ώρες επιτέθηκε σε περίπου 300 στόχους της Χεζμπολάχ στο Λίβανο, εστιάζοντας στο χρηματοοικονομικό της σύστημα. Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, επισκέπτεται το Ισραήλ στο πλαίσιο περιοδείας του στη Μέση Ανατολή, η οποία είναι το 11ο ταξίδι του από την έναρξη του πολέμου.

Κατά την επίσκεψή του, ο Μπλίνκεν θα συναντηθεί με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου, καθώς οι ΗΠΑ προσπαθούν να προωθήσουν τη διπλωματία στην περιοχή. Αμερικανοί αξιωματούχοι είναι επιφυλακτικοί όσον αφορά την άμεση πρόοδο για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Στην ατζέντα του είναι η διαδικασία αποκλιμάκωσης της έντασης με το Ιράν και η αποτροπή οποιασδήποτε κίνηση που μπορεί να κλιμακώσει την περιφερειακή σύγκρουση.

Ο απολογισμός των θυμάτων από ισραηλινό πλήγμα κοντά σε νοσοκομείο της Βηρυτού έχει αυξηθεί, με 13 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού, και 57 τραυματίες. Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες στα συντρίμμια για τον εντοπισμό επιζώντων.

Πηγή: ethnos.gr