Λίβανος/AP

«Θα αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητές μας από αέρα, θάλασσα και ξηρά», δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ, συναντώντας στρατιώτες κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, προδίδοντας την πιθανότητα χερσαίας επιχείρησης. Ο Γκάλαντ ενημέρωσε τους στρατιώτες ότι οι εκτοπισμένοι κάτοικοι του βόρειου Ισραήλ θα επιστρέψουν «με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας», επισημαίνοντας τη σημασία της εξάλειψης του Χασάν Νασράλα, αν και τόνισε ότι αυτό δεν είναι το μόνο που πρέπει να γίνει.

Στο μεταξύ, ο υπαρχηγός της Χεζμπολάχ, Ναϊμ Κασέμ, δήλωσε ότι η οργάνωση είναι έτοιμη να ανταπεξέλθει σε μια ισραηλινή χερσαία επίθεση, παρόλο που έχει υποστεί απώλειες, όπως τη δολοφονία του ηγέτη της. Ο Κασέμ δήλωσε πως «αν οι Ισραηλινοί επιχειρήσουν μια χερσαία επίθεση, οι δυνάμεις της αντίστασης είναι κατάλληλα προετοιμασμένες να ξεκινήσουν μια επίγεια αντιμετώπιση».

Επιπλέον, ο Κασέμ ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις της Χεζμπολάχ συνεχίζονται κανονικά και ίσως με μεγαλύτερη ένταση, και δήλωσε ότι η οργάνωση θα ανακοινώσει σύντομα τη νέα της ηγεσία μέσω εσωτερικών διαδικασιών. «Η επιλογή της νέας ηγεσίας είναι ξεκάθαρη», πρόσθεσε χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Κασέμ κατηγόρησε επίσης το Ισραήλ για σφαγές εναντίον αμάχων στον Λίβανο, τονίζοντας ότι οι επιθέσεις τους πλήττουν και παιδιά και ηλικιωμένους, συχνά αγνοώντας τους μαχητές. Επίσης, τόνισε τη σημασία της υποστήριξης των ΗΠΑ προς το Ισραήλ, αποκαλώντας τις «εταίροι του Ισραήλ μέσω απεριόριστης στρατιωτικής στήριξης».

Κλείνοντας το μήνυμά του, ο Κασέμ δήλωσε ότι η Χεζμπολάχ είναι σίγουρη για την επιτυχία της, παρομοιάζοντας τη σημερινή κατάσταση με την αντιπαράθεσή τους με το Ισραήλ το 2006. Πηγή: ethnos.gr