Βομβαρδισμοί στο Λίβανο  (AP Photo/Hussein Malla)

Το Ισραήλ έχει ενημερώσει τις Ηνωμένες Πολιτείες για την πρόθεση να πραγματοποιήσει μια χερσαία στρατιωτική επιχείρηση περιορισμένης κλίμακας στον Λίβανο, όπως δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος στη Washington Post. Η νέα αυτή επιχείρηση εκτιμάται ότι θα είναι «μικρότερη από τον τελευταίο πόλεμο κατά της Χεζμπολάχ το 2006» και σκοπός της είναι να «εξαλείψει τις στρατιωτικές υποδομές κατά μήκος των συνόρων» ώστε να απομακρυνθούν οι απειλές για τις ισραηλινές κοινότητες.

Στο μεταξύ, νωρίτερα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, απευθύνθηκε στους κατοίκους του Ιράν. Σε ένα τρίλεπτο βίντεο που ανάρτησε στο «X», κατηγόρησε τους ηγέτες του Ιράν ότι προβαίνουν σε δηλώσεις υπέρ της Γάζας και του Λιβάνου, ενώ παράλληλα, όπως είπε, «κάθε μέρα αυτό το καθεστώς βυθίζει όλο και περισσότερο την περιοχή στο σκοτάδι και στον πόλεμο».

Ο Νετανιάχου υπενθύμισε ότι «δεν υπάρχει περιοχή στη Μέση Ανατολή που να μη μπορεί να φτάσει το Ισραήλ και καμία περιοχή στην οποία δεν θα προχωρήσουμε για να προστατεύσουμε τους ανθρώπους και την πατρίδα μας». Πρόσθεσε ότι η ελευθερία του Ιράν θα έρθει «πολύ πιο σύντομα από ό,τι φαντάζεται ο κόσμος» και ότι τότε τα δύο έθνη θα μπορέσουν να ζήσουν σε συνθήκες ειρήνης.

Πηγή: ethnos.gr