Γιοάβ Γκάλαντ (AP Photo/Maya Alleruzzo, File)

Οι συνεχείς προετοιμασίες του Ισραήλ για μια αντίδραση στις επιθέσεις του Ιράν με βαλλιστικούς πυραύλους υποδηλώνουν μια σοβαρή στρατηγική στρατιωτική κατεύθυνση. Ο υπουργός Άμυνας, Γκάλαντ, ανέφερε ότι η χώρα προχωρά στο «επόμενο στάδιο του πολέμου». Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο βόρειο Ισραήλ, όπου οι δυνάμεις του ισραηλινού στρατού δραστηριοποιούνται εναντίον της Χεζμπολάχ, επισήμανε ότι «μετακινούμαστε από μια φάση ήττας του εχθρού σε μια κατάσταση καταστροφής, ανατινάζοντας σήραγγες και αποθήκες πυρομαχικών».

Οι IDF (Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ), σύμφωνα με τον Γκάλαντ, είναι σε διαδικασία ολοκλήρωσης της αποστολής τους, αν και παραμένουν πολλές προκλήσεις. Ο υπουργός τονίζει τη σημασία της ορθής εκτέλεσης της τρέχουσας επιχείρησης, ενώ παράλληλα προετοιμάζονται για περαιτέρω ενέργειες στην περιοχή.

Στο βόρειο μέτωπο, οι στρατιώτες της 98ης μεραρχίας αποδομούν τις ικανότητες της Χεζμπολάχ, έχοντας στο στόχαστρο την επιτυχία των επιχειρήσεων που έχουν αναληφθεί για την αποκατάσταση της ασφάλειας για τους κατοίκους την περιοχή. Οι ενέργειές τους στοχεύουν στην εξάλειψη των απειλών που προέρχονται από την οργάνωση, με σκοπό να επιστρέψουν οι πολίτες στα σπίτια τους με ασφάλεια.

Πηγή: ethnos.gr