Associated Press

Αμερικανοί και Ισραηλινοί αξιωματούχοι εκφράζουν την εκτίμηση ότι το Ισραήλ έχει επιλέξει να περιορίσει τους στρατηγικούς του στόχους για αντίποινα προς το Ιράν, επικεντρωμένα σε στρατιωτικές και ενεργειακές υποδομές, χωρίς να έχει σκοπό να πλήξει πυρηνικές εγκαταστάσεις ή να προχωρήσει σε δολοφονίες. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το NBC, οι αξιωματούχοι αυτοί δήλωσαν ότι το Ισραήλ δεν έχει ακόμα λάβει οριστικές αποφάσεις για το πώς και πότε θα προχωρήσει σε ενέργειες κατά του Ιράν.

Το Ισραήλ, το οποίο αναγνωρίζει την ανάγκη για αντίκτυπο μετά την πρόσφατη πυραυλική επίθεση που δέχθηκε, έχει επανειλημμένως διακηρύξει την πρόθεσή του να αντιδράσει. Μια πιθανή απάντηση μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εορταστικής περιόδου του Γιομ Κιπούρ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αμερικανών αξιωματούχων.

Η ένταση κλιμακώθηκε στις 1η Οκτωβρίου, όταν το Ιράν εξαπέλυσε περίπου 200 πυραύλους εναντίον του Ισραήλ. Η επίθεση αυτή ερμηνεύθηκε από την Τεχεράνη ως αντίποινο στη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, καθώς και του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, οι οποίοι σκοτώθηκαν σε πρόσφατους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Στο Λίβανο, ισραηλινή αεροπορική επιδρομή προκάλεσε την καταστροφή ενός τζαμιού στον νότιο Λίβανο. Επίσημα, τα λιβανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί και ότι το τζαμί στο χωριό Κφαρ Τέμπνιτ καταστράφηκε ολοσχερώς κατά τη διάρκεια της επιδρομής.

Πηγή: ethnos.gr