Ο «υπολοχαγός Νταν» στο σκάφος του που είναι αγκυροβολημένο στον κόλπο της Τάμπα (twitter.com)

Εν μέσω της επελαύνουσας καταιγίδας Μίλτον, την προσοχή του κοινού μαγνητίζει η ιστορία του «υπολοχαγού Νταν», που είναι ο καπετάνιος Τζο Μαλινόφσκι. Ο Μαλινόφσκι ζει σε ένα 6μετρο ιστιοφόρο, αγκυροβολημένο στο λιμάνι του κόλπου της Τάμπα, και έχει αρνηθεί να εγκαταλείψει το σκάφος του, παρά τις προειδοποιήσεις για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Παρά το γεγονός ότι το ένα του πόδι είναι ακρωτηριασμένο, παρέμεινε στο σκάφος του ενώ χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής εκκένωναν τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με αναφορές, ο Μαλινόφσκι εντοπίστηκε ασφαλής στο σκάφος του, παρά τις δηλώσεις της δημάρχου της Τάμπα, Τζέιν Κάστορ, που δήλωσε ότι είχε σωθεί και βρισκόταν σε καταφύγιο. Ο ανταποκριτής του News Nation, Μπράιαν Έντιν, πήρε τον λόγο στα social media και διέψευσε την πληροφορία αυτή, διαβεβαιώνοντας ότι ο «υπολοχαγός Νταν» ήταν ακόμα στο σκάφος του.

Κατά την διάρκεια του τυφώνα, η κατάσταση του Μαλινόφσκι παρακολουθήθηκε από διάφορους δημοσιογράφους και χρήστες των κοινωνικών δικτύων. Σε μια live συνεδρίαση με TikTokers, αναφέρθηκε ότι ήταν ακόμα ζωντανός ενώ ο τυφώνας περνούσε. Μία καμπάνια GoFundMe ξεκίνησε για τον «υπολοχαγό Νταν», ενδεικτικό της υποστήριξης που έλαβε από τους θεατές.

Η New York Post επιβεβαίωσε ότι παρά την αναστάτωση, ο Μαλινόφσκι παρέμεινε στο σκάφος του κατά την διάρκεια των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Οι φωτογραφίες και οι αναρτήσεις των δημοσιογράφων επιβεβαίωσαν την παρουσία του στο σκάφος, προκαλώντας ανακούφιση σε όσους ανησυχούσαν για την ασφάλειά του.

Πηγή: ethnos.gr