Μετανάστες Τουρκία/ AP

Η δήλωση του Τούρκου προεδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι «η πόρτα είναι ανοιχτή» για τους πρόσφυγες που εκτοπίζονται από τον Λίβανο εξαιτίας του πολέμου στη Γάζα, έχει προκαλέσει σφοδρή κριτική από την αντιπολίτευση. Ο εκπρόσωπος του CHP, Ντενίζ Γιουτζέλ, κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι, ενώ δημοσίως εκφράζει την αντίθεσή του στην πολιτική του Ισραήλ, στην πραγματικότητα διευκολύνει την εγκατάσταση προσφύγων στην Τουρκία, αφήνοντας τις περιοχές που αφήνουν οι εκτοπισμένοι στο Ισραήλ να τις εποικίσει.

Η κριτική επεκτάθηκε και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον Γιουτζέλ να υποστηρίζει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός υποστηρίζει να γίνει η Τουρκία χώρα αποθήκευσης προσφύγων εκ μέρους της Ευρώπης. «Ει, Ερντογάν, δεν φτάνει που κάνεις εμπόριο, τώρα τους αγκαλιάζεις κιόλας. Και εσύ το ξέρεις πολύ καλά ότι στις περιοχές που θα εκκενωθούν θα εγκατασταθεί το Ισραήλ», δήλωσε ο Γιουτζέλ.

Ακόμη, αναφερόμενος σε πολιτικές του Ερντογάν, επισήμανε ότι η Τουρκία αυξάνει την παράνομη εργασία των προσφύγων και παρέχει βίζες στους Ιρακινούς. Τέλος, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες που ψηφίζουν τη Λαϊκή Συμμαχία, τονίζοντας ότι όσο συνεχίζουν να υποστηρίζουν τον Ερντογάν, οι πρόσφυγες και οι παράτυποι μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική θα συνεχίσουν να κατακλύζουν τη χώρα.

Πηγή: ethnos.gr