Κινηματογραφική απόδραση ισοβίτη

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα σχετικά με την απόδραση του 42χρονου ισοβίτη Δώρου Θεοφάνους από την οικία του στα Χολέτρια της επαρχίας Πάφου, Κύπρος, ενώ βρίσκονταν υπό φρούρηση. Ο Θεοφάνους είχε μεταφερθεί από τις Κεντρικές Φυλακές στο σπίτι του λόγω άδειας που είχε εγκριθεί. Τον συνόδευαν τρεις αστυνομικοί της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης (ΜΜΑΔ) και τέσσερις δεσμοφύλακες.

Καθώς όλοι τους βρίσκονταν στο σπίτι και συνέτρωγαν, ο ισοβίτης προσφέρθηκε να φέρει μπύρες από την αποθήκη. Αφού πέρασε κάποιο διάστημα χωρίς να επιστρέψει, οι φρουροί διαπίστωσαν ότι είχε αποδράσει από ένα παράθυρο. Οι προσπάθειες αναζήτησής του ήταν άκαρπες και μετά από μισή ώρα κάλεσαν ενισχύσεις. Έτσι, ξεκίνησαν έρευνες με τη συμμετοχή πεζοπόρων τμημάτων, drones και ελικοπτέρου της Αστυνομίας, όμως δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός του.

Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόδραση είχε οργανωθεί αρκετό καιρό πριν. Ο Θεοφάνους είχε παραδώσει μια λίστα με 23 ονόματα φίλων και συγγενών που θα συμμετείχαν στο τραπέζι. Παρά τους κανονισμούς, οι φύλακες δεν του πέρασαν χειροπέδες, θεωρώντας πως δεν υπήρχε κίνδυνος διαφυγής. Το σχέδιο της απόδρασης προέβλεπε ότι θα διέφυγε στην κατεχόμενη Κύπρο και κατόπιν στην Κωνσταντινούπολη, με σκοπό να ταξιδέψει στη συνέχεια στην Κολομβία και να εγκατασταθεί εκεί, χρησιμοποιώντας πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Θεοφάνους είναι οπλισμένος και δεν σκοπεύει να παραδοθεί, γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει πιθανότητα αποφυλάκισής του.

Για την υπόθεση, έχουν συλληφθεί και οδηγήθηκαν στο δικαστήριο ο πατέρας του Θεοφάνους και ένας Σύρος, κατηγορούμενοι για τη συμμετοχή τους στην απόδραση. Οι επτά αστυνομικοί και δεσμοφύλακες που συμμετείχαν στη φρούρηση τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Ο Δώρος Θεοφάνους είχε καταδικαστεί σε ισόβια το 2011 για τη δολοφονία της 24χρονης συντρόφου του καθώς και της τρίχρονης κόρης της, που είχε γίνει μάρτυρας του εγκλήματος.

Πηγή: ethnos.gr