Συγκλονίζει TikToker που δεν μπορεί να φύγει από τη Φλόριντα (Screenshots TikTok & Instagram)

Η Φλόριντα βιώνει έντονες στιγμές, καθώς ο τυφώνας Μίλτον προκαλεί σοβαρές καταστροφές στις ακτές της. Ανθρώπινες απώλειες έχουν αναφερθεί, με τα διεθνή μέσα να κάνουν λόγο για «αρκετούς νεκρούς». Πολλοί από τους κατοίκους που δεν έχουν καταφέρει να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους καταβάλλουν αγώνα για την επιβίωσή τους.

Δηλώσεις και βίντεο όσων παρέμειναν πίσω διαδίδονται στα social media, με το TikTok να είναι η πλατφόρμα όπου οι άνθρωποι μοιράζονται τις δύσκολες στιγμές τους. Πολλοί αναφέρουν ότι δεν μπόρεσαν να φύγουν λόγω των ζώων τους, είτε γιατί δεν υπάρχουν διαθέσιμα ξενοδοχεία που να τα δέχονται είτε γιατί η μεταφορά τους δεν ήταν εφικτή.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μίας TikToker από τη Φλόριντα, η οποία ανέβασε βίντεο δείχνοντας τις προετοιμασίες της για το χτύπημα του τυφώνα. Περιγράφει την κατάσταση, εξηγώντας ότι έχει δύο σκύλους που δεν μπορούν να ταξιδέψουν. «Αν δεν μπορούν να φύγουν εκείνα, δεν μπορώ κι εγώ» τονίζει.

Τα βίντεό της έχουν συγκεντρώσει μεγάλο ενδιαφέρον, με πολλούς χρήστες να την υποστηρίζουν και να προσεύχονται για την ασφάλειά της. Σε μία από τις αναρτήσεις της, δείχνει να ετοιμάζει ταυτότητες με τα ονόματά τους, σημειώνοντας ότι είναι για να τους αναγνωρίσουν σε περίπτωση ανάγκης. Στην τελευταία της ανάρτηση, λίγο πριν την επίθεση του τυφώνα, αναφέρει ότι έχει κοπεί το ρεύμα και ότι θα κλείσει το κινητό της για εξοικονόμηση μπαταρίας.

Πηγή: ethnos.gr