Ζιζέλ Πελικό (AP Photo/Diane Jantet)

Οι λεπτομέρειες γύρω από την υπόθεση της Ζιζέλ Πελικό και των κατ’ εξακολούθηση βιασμών που υπέστη από τον σύζυγό της και άγνωστους άνδρες είναι πραγματικά ανατριχιαστικές. Ο 43χρονος Χουσαμέτιν Ντογκάν ομολόγησε δικαστικά ότι εισήλθε στο σπίτι των Πελικό «φορώντας μόνο ένα προφυλακτικό», με σκοπό να βιάσει το θύμα, το οποίο είχε ναρκωθεί από τον σύζυγό της με βαριά υπνωτικά φάρμακα. Η εμφάνιση της Ζιζέλ Πελικό στο δικαστήριο δείχνει την επιμονή και το θάρρος της στα πλαίσια της δίκης.

Η κατηγορία εναντίον του Ντογκάν είναι μια από τις πολλές στον σκελετό μιας φρικτής ιστορίας. Ο σύζυγος της Ζιζέλ, Ντομινίκ Πελικό, φέρεται ότι τη νάρκωνε για να προσκαλεί σεξουαλικούς συντρόφους για 10 χρόνια. Ο Ντογκάν, υποστηρίζοντας την κακοποίηση, δήλωσε ότι πίστευε πως η Ζιζέλ συμμετείχε σε ένα «σεξουαλικό παιχνίδι», καθώς έτσι του είχε πει ο Πελικό.

Κατά την διάρκεια της δίκης, ο Ντογκάν περιέγραψε πώς μπήκε στο σπίτι και βρήκε τη Ζιζέλ ξαπλωμένη, με τα μάτια της δεμένα. Ανέφερε ότι αμφισβήτησε την κατάσταση στην οποία την βρήκε, λέγοντας ότι «φαίνεται νεκρή», και ότι ο Πελικό απάντησε προβάλλοντας την ιδέα ενός «σεξουαλικού σεναρίου». Για περισσότερες από τρεις ώρες, ο Ντογκάν ισχυρίζεται ότι κακοποιούσε τη Ζιζέλ, με τον σύζυγό της να καταγράφει το περιστατικό.

Ο Πελικό, έχοντας παραδεχθεί τη φρικαλεότητα της δράσης του, αντιμετωπίζει τις κατηγορίες. Κατά τη διάρκεια της δίκης, χαρακτήρισε τους 50 άνδρες που κατηγορούνται για τον βιασμό της Ζιζέλ ως «βιαστές», αναγνωρίζοντας τη δική του συμμετοχή σε αυτήν την φρικτή ιστορία. Εντούτοις, ο Ντογκάν προσπαθεί να αποποιηθεί την ευθύνη, ισχυριζόμενος ότι είναι θύμα του Πελικό και ότι δεν γνώριζε την κατάσταση στην οποία βρισκόταν η Ζιζέλ.

Το περιεχόμενο της δίκης έχει προκαλέσει σοκ στο κοινό σε όλη τη Γαλλία και πέρα από αυτή. Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις γύρω από τη συστηματική κακοποίηση που υπήρξε σε βάρος της Ζιζέλ αντικατοπτρίζουν μια ανησυχητική πραγματικότητα. Η δίκη συνεχίζεται.

Πηγή: ethnos.gr