Αδέρφια Μενέντεζ (AP Photo/Nick Ut)

Ο εισαγγελέας της κομητείας του Λος Άντζελες Τζορτζ Γκασκόν ανακοίνωσε πρόσφατα την πρόθεσή του να ζητήσει την επανεξέταση της υπόθεσης των αδερφών Μενέντεζ, δεκαετίες μετά την καταδίκη τους σε ισόβια για τη δολοφονία των γονιών τους το 1989 στο Μπέβερλι Χιλς. Η πρωτοβουλία του αυτή προήλθε από τις αυξανόμενες εκκλήσεις για να εξεταστεί το ενδεχόμενο αποφυλάκισής τους, καθώς οι δύο άνδρες εκτίουν ποινές χωρίς δυνατότητα αναστολής.

Κατά τη διάρκεια της ιδιαίτερα προβεβλημένης δίκης τους το 1993, οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι οι δολοφονίες διαπράχθηκαν από απληστία, ενώ οι δικηγόροι των αδελφών ισχυρίστηκαν ότι ήταν πράξεις αυτοάμυνας. Εντούτοις, οι αδελφοί παραδέχτηκαν την πράξη τους, υποστηρίζοντας ότι υπήρξαν θύματα σεξουαλικής, συναισθηματικής και σωματικής κακοποίησης. Οι εισαγγελείς, ωστόσο, αμφισβήτησαν αυτούς τους ισχυρισμούς, προκαλώντας έγινε κακοδικία και αποκλείστηκαν στοιχεία που στήριζαν την υπεράσπιση.

Εάν ο δικαστής αποδεχθεί την πρόταση του Γκασκόν, οι Λάιλ και Έρικ Μενέντεζ θα μπορούσαν να είναι επιλέξιμοι για πρόωρη αποφυλάκιση, καθώς ο εισαγγελέας τόνισε ότι οι δύο άνδρες έχουν υποβληθεί σε μια διαδικασία αποκατάστασης και έχουν πληρώσει το χρέος τους στην κοινωνία. Σημαντικό είναι ότι η υπόθεση των Μενέντεζ έχει γίνει και αντικείμενο ντοκιμαντέρ στο Netflix, το οποίο έχει συμβάλει στην αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος γύρω από αυτή τη δραματική ιστορία.

Πηγή: ethnos.gr