Ίλον Μασκ (AP Photo/Jae C. Hong)

Ο Έλον Μασκ, δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, ανακοίνωσε ότι θα δίνει 1 εκατομμύριο δολάρια καθημερινά από τώρα μέχρι τις εκλογές του Νοεμβρίου σε όσους υπογράψουν διαδικτυακά μια αίτηση υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης και του δικαιώματος στην οπλοκατοχή, σύμφωνα με τις εγγυήσεις του Αμερικανικού Συντάγματος.

Κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης στην Πενσιλβάνια, ο Μασκ παρέδωσε μία επιταγή αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων στον Τζον Ντρέερ, έναν από τους παρευρισκόμενους, ο οποίος είχε υπογράψει την αίτηση. Ο Μασκ δήλωσε ότι το μόνο κριτήριο για την επιλεξιμότητα ήταν η υπογραφή της αίτησης αυτής.

Μέσω αυτής της κίνησης, ο Μασκ επιχειρεί να επηρεάσει την εκλογική διαδικασία υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ, ενισχύοντας την πανίσχυρη προεκλογική του εκστρατεία. Ο ίδιος κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς για λογοκρισία και χαρακτήρισε την πρωτοβουλία του ως έναν ωραίο τρόπο να ξοδεύει τα χρήματά του.

Η America PAC, οργάνωση που ίδρυσε ο Μασκ, έχει ως στόχο να κινητοποιήσει και να εγγράψει ψηφοφόρους για τον Τραμπ σε κομβικές πολιτείες. Ωστόσο, φαίνεται ότι η οργάνωση δυσκολεύεται να πετύχει τους στόχους της. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση, ο Μασκ παρότρυνε τους συμμετέχοντες να ψηφίσουν εκ των προτέρων και να πείσουν και άλλους να κάνουν το ίδιο.

Ο Μασκ έκανε δηλώσεις κατά της Κάμαλα Χάρις, υπογραμμίζοντας ότι αν οι Δημοκρατικοί κερδίσουν τις εκλογές, αυτό θα ήταν το τέλος της Αμερικής όπως την ξέρουμε. Επίσης, αναφέρθηκε σε δύο απόπειρες δολοφονίας κατά του Τραμπ ως απόδειξη ότι ο πρώην πρόεδρος προκαλεί συζητήσεις και ενόχληση στο πολιτικό κατεστημένο, στοιχείο που, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν ισχύει για τη Χάρις.

Η αίτηση που προωθεί ο Μασκ αναφέρει explicitly τη στήριξη στην Πρώτη και τη Δεύτερη Τροπολογία του Αμερικανικού Συντάγματος, με στόχο να ενισχύσει τη συλλογή πληροφοριών από πιθανούς ψηφοφόρους για την υποστήριξη του Τραμπ.

Πηγή: ethnos.gr