Στην εκπομπή Πρωινή Ζώνη του Action 24, ο οδοντίατρος Τίνο Μπούλος, Έλληνας κάτοικος της Βηρυτού, μίλησε για τις σοκαριστικές συνθήκες που βιώνουν οι άμαχοι στην πόλη, η οποία πλήττεται από επιθέσεις των ισραηλινών δυνάμεων. Περιέγραψε την κατάσταση ως δραματική: «Δεν κοιμηθήκαμε όλη τη νύχτα. Γίνονται παντού αεροπορικές επιθέσεις. Γκρεμίζουν ένα ολόκληρο κτίριο με οικογένειες μέσα για να σκοτώσουν έναν ηγέτη της Χεζμπολάχ. Κανείς δεν ξέρει πού θα φτάσουμε».

Ο κ. Μπούλος ανέφερε ότι παρατηρούνται πλήγματα κοντά στο κέντρο της Βηρυτού, με ένα από αυτά να συμβαίνει μόλις «ένα χιλιόμετρο από το σπίτι μου». Οι κάτοικοι ζουν υπό συνθήκες συνεχούς φόβου και κινδυνεύουν καθημερινά, αναγκάζονται να βγαίνουν από τα σπίτια τους μόνο για να προμηθευτούν τα απολύτως απαραίτητα.

Η πόλη έχει μετατραπεί σε σχεδόν νεκρή ζώνη, όπου μόνο οι εκτοπισμένοι που έχουν έρθει από το νότο της χώρας κοιμούνται στους δρόμους και τα πεζοδρόμια. «Κοιμούνται στα πεζοδρόμια, στους δρόμους», καταγγέλλει ο Μπούλος, δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν πώς να αντιδράσουν και δεν έχουν καθοδήγηση από τις Αρχές. Η αγωνία τους εντείνεται, καθώς οι περισσότεροι δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να βρεθούν σε έναν ακόμα πιο επικίνδυνο δρόμο. Σχετικά με τη βοήθεια από την Ελλάδα, αναρωτήθηκε: «Να φύγουμε και να τα παρατήσουμε όλα; Μετά τι θα γίνει;».

Πηγή: ethnos.gr