Ζιζέλ Πελικό/ΑP

Σοκαριστικά στοιχεία φέρνουν στο φως της δημοσιότητας οι εξελίξεις που αφορούν την υπόθεση βιασμού της Ζιζέλ Πελικό. Ο σύζυγός της, Ντομινίκ Πελικό, κατηγορείται ότι της χορηγούσε υπνωτικά χάπια για να την εκθέτει σε δεκάδες άνδρες, οι οποίοι τη βίαζαν ενώ εκείνος απαθανάτιζε τις αποτρόπαιες πράξεις τους.

Ο 71χρονος παραδέχτηκε ότι βίασε τη γυναίκα του σε βενζινάδικο, περιγράφοντας το γεγονός ως μία «φαντασίωσή» του. Στο δικαστήριο της Αβινιόν, ο δικηγόρος του υποστήριξε ότι ο σύζυγος της Ζιζέλ είχε μεν προσκαλέσει άλλους, όμως «κανείς άλλος δεν εμπλέκεται» και ότι οι πράξεις του ήταν αποκλειστικά δικές του.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι και ο Αμπντελάι Νταλάλ, ο οποίος παραδέχτηκε δύο κατηγορίες βιασμού. Σε κατάθεσή του, είπε πώς ήρθε σε επαφή με τον Πελικό μέσω μιας ιστοσελίδας, ενώ υποστήριξε ότι ο Πελικό του είπε να μην ανησυχεί για προφυλάξεις. Ο Πελικό, απαντώντας σε αυτές τις δηλώσεις, δήλωσε ότι ο Νταλάλ είναι ο πρώτος που λέει τα πράγματα όπως είναι.

Ο Κουεντίν Χένεμπερτ, πρώην δεσμοφύλακας, κατέθεσε ότι είχε συμμετάσχει και ο ίδιος σε αυτή την ανατριχιαστική υπόθεση, μέσω της πλατφόρμας Coco.fr. Είπε ότι επισκέφτηκε το σπίτι των Πελικό και συνειδητοποίησε αργότερα ότι η αστυνομία θα ενδιαφερόταν για την υπόθεση αυτή. Όταν ρωτήθηκε αν έφυγε ήρεμος από το σπίτι του Πελικό, παραδέχτηκε ότι είχε κάνει ένα μεγάλο λάθος και ήθελε να σβήσει τις μνήμες από εκείνη την εμπειρία.

Η υπερασπιστική ομάδα των κατηγορούμενων, σύμφωνα με τον δικηγόρο της Πελικό, δεν μπορεί να θεωρηθεί έγκυρη, καθώς οι ισχυρισμοί τους περί «τυχαίου βιασμού» δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η Ζιζέλ Πελικό, σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, έχει εκφράσει τη determination της να φέρει στο φως την ιστορία της και να διασφαλίσει ότι κανένα θύμα δεν θα παραμείνει ξεχασμένο.

Πηγή: ethnos.gr