Φετουλάχ Γκιουλέν / AP

Με τον θάνατο του Φετουλάχ Γκιουλέν, η οργάνωση FETO βρίσκεται στη διαδικασία αναζήτησης νέας ηγεσίας, μιας και αυτός ο θάνατος εγείρει σημαντικά ερωτήματα σχετικά με τη διαχείριση της μεγάλου εύρους περιουσίας και των εσόδων της. Σύμφωνα με το CNNTurk, τέσσερις υποψήφιοι είναι στο προσκήνιο για να αναλάβουν τα ηνία.

Πρώτος υποψήφιος είναι ο Τζεβντέτ Τούρκγιολου, ο οποίος κατέχει τη θέση του γενικού γραμματέα της FETO και είναι πολύ κοντινός συνεργάτης του Γκιουλέν. Οι ισχυρές διασυνδέσεις του και η επιρροή του τον καθιστούν σημαντικό παράγοντα στην ηγεσία της οργάνωσης. Ακολουθεί ο Μουσταφά Οζτζάν, υπεύθυνος για τις οικονομικές υποθέσεις, γνωστός ως το “χρηματοκιβώτιο”, έχοντας στα χέρια του την οικονομική δομή της FETO.

Ο Οσμάν Σιμσέκ, που έχει υπό την ευθύνη του τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι επίσης υποψήφιος, ενώ ο Εκρέμ Ντουμανλί, που ηγείται των προπαγανδιστικών δραστηριοτήτων, προστίθεται στη λίστα των πιθανών ηγετών.

Η FETO έχει διπλή δομή, αμερικανική και ευρωπαϊκή, με τις πληροφορίες να καταδεικνύουν ότι η αμερικανική πτέρυγα θα μπορούσε να αναλάβει τη διοίκηση της οργάνωσης. Ο Μουσταφά Οζτζάν και ο Τζεβντέτ Τούρκγιολου φαίνεται ότι είναι οι πιο πιθανές επιλογές για συνεχιστές του έργου, αν οι σχέσεις μεταξύ τους παραμείνουν σε καλή κατεύθυνση.

Πάντως, η κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε χάος, όπως παρατηρεί η πληροφορία του CNNTurk, που σχετίζεται με την κηδεία του Γκιουλέν. Υπάρχουν ήδη ενδείξεις διαφωνιών εντός της οργάνωσης σχετικά με τον τρόπο οργάνωσης της τελετής, με μέλη της ευρωπαϊκής πτέρυγας να επιθυμούν μεγαλύτερη συμμετοχή και προγραμματισμό.

Τέλος, οι ισχυρές δομές εντός της FETO περιλαμβάνουν και άλλους υποψηφίους από την Ευρώπη και την Αμερική, όπως ο Νατζί Τοσούν και ο Εκρέμ Ντουμανλί, που επιδιώκουν τη σύνδεση της οργάνωσης με τις διεθνείς υπηρεσίες. Όπως φαίνεται, η αναγκαία συσπείρωση των δυνάμεων της FETO θα είναι καθοριστική για τη μελλοντική της πορεία.

Πηγή: ethnos.gr