Καμάλα Χάρις/ AP

Η Κάμαλα Χάρις, αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία, προγραμματίζει να δημοσιοποιήσει σήμερα τον ιατρικό της φάκελο. Αυτή η κίνηση αποσκοπεί στο να αναδείξει την άρνηση του Ντόναλντ Τραμπ να πράξει το ίδιο. Σύμφωνα με έναν βοηθό της Χάρις, ο στόχος είναι να υπογραμμίσουν την ηλικία του Τραμπ.

Η Χάρις, η οποία είναι 59 ετών, τόνισε ότι η ιατρική της κατάσταση δείχνει πως διαθέτει τη φυσική και νοητική ικανότητα να ασκεί τα προεδρικά καθήκοντα. Συμπεριλαμβανομένων των ευθυνών που απορρέουν από τη θέση του αρχηγού του κράτους και των υποχρεώσεων ως αρχιστράτηγος των ενόπλων δυνάμεων. Ο βοηθός της Χάρις επεσήμανε ότι η ίδια είναι κατάλληλη για να ηγηθεί της χώρας.

Η προεκλογική εκστρατεία της Χάρις στοχεύει να εστιάσει στην ηλικία του Τραμπ, ο οποίος είναι 78 ετών και έχει καταγραφεί ως ο γηραιότερος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ. Αυτό συμβαίνει μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας του προέδρου Τζο Μπάιντεν, ο οποίος είναι 81 ετών, και την απογοητευτική του εμφάνιση κατά τη διάρκεια μιας τηλεμαχίας με τον Τραμπ το καλοκαίρι.

Πηγή: ethnos.gr